Nina Janković odgovorila Romima koji traže izvinjenje

– Nisam pozvala ni na kakav govor mržnje. Ništa nisam rekla iz zle namere, smatram da treba pomoći tim ljudima, a ne da se ne može hodati od njih. To nije lepo ponašanje. Pravite od gluposti senzaciju - kaže Nina za '24sata'.

– Pogrešno su me shvatili, nisam mislila ništa loše. Htela sam da kažem da je zloupotreba dece u te svrhe strašna. Ja nisam rasista niti bilo šta, stvarno – odgovara glumica Nina Janković za „24 sata” na oštru osudu javnosti zbog intervjua koji je dala u emisji „Glamur”, a u kom je rekla da su joj Romi ispred Crkve Svetog Marka „uništili jedan od najlepših trenutaka u životu”.

Odmah pošto je njen intervju okačen na sajt Jutjub, odreagovala je Humanitarna fondacija Radio Rom, koja je tražila izvinjenje glumice.

Ona je izjavila da je njena poruka pogrešno protumačena, te da je htela da kaže da se mora pronaći način da se pomogne tim ljudima.

– Nije lepo da se ljudi kače za noge, da kada ne daš novac, pljuju te, kunu te, to za vreme venčanja nije prihvatljivo. Birala sam meni najdražu crkvu, a ne crkvu gde ima Roma ili nema. Zaista nisam mislila ništa loše – zaključuje Nina.