Oliver Ivanovića ostaje u pritvoru još dva meseca

Lideru SDP Oliveru Ivanoviću, osumnjičenom za ubistva Albanaca na Kosovu, sudija Euleksa produžio je danas pritvor za još dva meseca, rekao je Ivanovićev advokat Nebojša Vlajić.

Branilac je za agenciju Beta rekao da je pritvor obrazložen opasnošću od bekstva i mogućnošću zastrašivanja svedoka.

Vlajić je dodao da će sutra uložiti žalbu na rešenje.

Portparol Euleksa Irina Gudeljević izjavila je za agenciju Beta da je odluka o produženju pritvora Ivanoviću doneta na zahtev Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova, jer nije postojala „manje ozbiljna mera koja bi mogla da mu bude izrečena”.

Po njenim rečima, lideru Građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću pritvor je produžen za dva meseca pošto je pretpretresni sudija Osnovnog suda u Mitrovici „utvrdio je da i dalje postoji rizik od (Ivanovićevog) bekstva, kao i rizik da bi mogao da utiče na svedoke ukoliko bi bio pušten i da u ovom trenutku ne postoje manje ozbiljne mere koje bi mogle da budu izrečene”, navodi Euleks.

Ivanović je uhapšen 27 januara, na osnovu odluke Osnovnog suda u Mitrovici, a osumnjičen je za ratne zločine i teško ubistvo.

Vlada Srbije dala je usmene i pismene garancije da se Ivanović brani sa slobode. Iste grancije date su i za takođe uhapšene: generala Dragoljuba Delibašića, Lazu Lazića i Žarka Veselinovića.loading...