Otac Tijane Jurić: Često se zatvorim u sebe, mislim na moju ćerku i plačem!

- Mirjana, Saška i ja delimo našu tugu zajedno, a upravo mi je starija ćerka najveći motiv da nastavim da živim - rekao je Igor Jurić.

Prošlo je četiri meseca od svirepog ubistva devojčice Tijane Jurić, čija je smrt podigla celu državu na noge, a i dan danas na sam spomen Dragana Đurića, u ljudima se javlja gnev jer niko ne može da shvati da je neko sposoban da počini tako surov zločin.

Njen otac Igor Jurić, kaže da nikome na ovom svetu ne želi da doživi njegovu sudbinu i oseti bol koja razara srce i dušu, a da njega može da razume samo majka Milice Barašin, Svetlana Simendić, čiji ubica još uvek nije pronađen.

– Verujte mi na reč, svaki novi dan je sve teži. Često se zatvorim u sebe i u mislima sam sa Tijanom i plačem. Posetio sam majku Milice Barašin i moram da kažem da je ona pravi heroj za mene – kaže on za sajt Bajmok.co i dodaje:

– Mirjana, Saška i ja delimo našu tugu zajedno, a upravo mi je starija ćerka najveći motiv da nastavim da živim. Svetlana je sama. Divna, hrabra žena. Neka se više nikome ova bol ne dogodi – kaže Igor Jurić.

Nakon velike tragedije koja ga je zadesila, Tijanin otac je započeo svoju “životnu misiju” od koje ne želi da odustane.

– Predlog “Tijaninog zakona” još uvek nije ušao u proceduru i lagao bih ako bih rekao da se nisam nadao da će to ići malo brže. Predali smo zakon narodnom poslaniku Gojku Radiću, pisali premijeru Vučiću i nikakav odgovor nismo dobili, a na telefonski poziv nam je gospodin Radić dao šturi odgovor da nas podržava ali da on ne može ništa konkretno da kaže da li neko želi uopšte da ga ubaci u skupštinsku proceduru – istakao je Jurić i dodao:

– Ja i dalje apsolutno verujem da će vladajuća struktura imati razumevanja i da će ga staviti na Dnevni red jedne od narednih sednica skupštine Srbije u raspravu – istakao je Jurić i dodao da će u protivnom početi sa sakupljanjem peticije.

Njegova namera je da počne od Bajmoka, a zatim da nastavi ka Subotici i svim mesnim zajednicama, ali i u Svetozaru Miletiću, mestu gde je Tijana pronađena, Somboru, Loznici i na kraju u Beogradu. Ako i sa tim ništa nepostigne, potpise za peticiju će potražiti u Novom Sadu, Kragujevcu i Kraljevu.

Kada je reč o Tijaninom sajtu, on bi uskoro trebalo da počne sa radom.

– To će biti više portal nego sajt. Mnogo nam vremena oduzima pribavljanje dozvola nekih medija za objavljivanje materijala, posebno onih što se tiče pedofila jer je to vrlo osetljiva tema – konstatovao je Igor.

Na samom sajtu će se između ostalog naći i interpretirana pesma posvećena Tijani koju je napisao Žarko Laušević, a uradiće se i predstava koja je posvećena nasilju nad decom čija je režiserka iz Sarajeva ustupila materijal.

– Konkurisali smo i za memorijalni park i čekamo odgovor, a ubeđen sam da će biti pozitivan – objasnio je Jurić.

Podsetimo, suđenje Draganu Đuriću bi trebalo da počne početkom sledeće godine, a prema rečima advokata porodice Jurić Maje Atanasković, očekuje se da bude završeno u roku od šest do sedam meseci.