Mlada dadilja ima nešto da poruči svim ženama koje odbijaju da je zaposle zato što je lepa.

 

Na društvenoj mreži Redit pojavilo se pismo devojke koja nije želela da se predstavi, ali je otkrila da ima 25 godina, da već nekoliko godina radi kao dadilja i da se svakodnevno suočava sa ovim problemima:

“Imam 25 godina, a u 21. sam postala dadilja, i nikada nisam imala problema sa tim da pronađem posao iako sam vrlo atraktivna. Ipak, žene uglavnom za dadilje biraju starije i ružnije žene jer se boje da će ih muž prevariti sa njima. Takvim ženama imam da poručim četiri stvari:

 

1. Samo zato što sam mlada i aktraktivna, ne znači da nisam vredna poverenja
 

Potpuno vam je pogrešno verovanje da ću utrčati u krevet vašeg muža zato što sam mlada. Ima i starijih dadilja koje imaju svoju porodicu, a koje su imale aferu sa svojim poslodavcima.

Uostalom, zar se dadilja ne bira prema tome kako se odnosi prema detetu, a ne prema riziku od preljube?

2. Za tango je potrebno dvoje
 

Ako vaš muž ne može da skine pogled, a ponekad i ruke, sa dadilje, to je njegov problem. Ne kažem da je nemoguće da dadilja inicira preljubu, ali to onda nema veze sa tim što je ona u kući, već sa tim da mužu jednostavno ne možete da verujete. I, zapamtite, većina dadilja, bez obzira na godine, nikada se ne bi upustila u prevaru. One su tu zbog vaše dece.

3. To što ne radimo u kancelariji ne znači da nismo profesionalci
 

Kao i za svaki drugi posao, i mi se prijavljujemo i šaljemo CV, ali i očekujemo platu. Pored toga, volimo svoj posao, baš kao i drugi ljudi. To su moji razlozi zbog kojih sam postala dadilja, a ne želja da uskočim u vaš bračni krevet.

Mnogo mi se puta dogodilo da mi žene govore da ne smem da nosim suknje i stavljam parfem. Ne pada mi na pamet da izbegavam helanke ili suknje jer vi ne verujete svom mužu i meni.

4. I, za kraj: Ako vas je muž i prevario, prekinite da za to okrivljujete preljubnicu. Nema ona ništa s tim, vaš muž je rešio da vas izda, a ona je htela samo malo zabave.”