Ovako se pravilno neguje koža tokom zime

Lice devojke
Foter/ zubrow / photo on flickr

Iako je piling potreban i zimi, sa njim ne valja preterivati upravo zbog rizika od isušivanja

 

Vetar, hladnoća, ali i suvi vazduh od grejanja posebno su grubi za najveći organ na našem telu – kožu. Kada govorimo o nezi lica i tela, zima je nešto zahtevnija od leta jer više nije dovoljno lice namazati laganom kremicom i gotovi ste.

Iako previše koraka u nezi zna da bude naporno, koža će vam biti i te kako zahvalna jer sa dolaskom proleća nećete morati da oporavljate suvu i nadraženu kožu.

Džordana Matioli, kozmetičar iz Njujorka, za Bustle je otkrila top 5 top saveta kako da zaštitite kožu od oštre hladnoće.

1. Zaparite kupatilo

Dugo tuširanje vrućom vodom i te kako je primamljivo nakon dolaska sa hladnoće, ali nije dobro za vašu kožu. Kako biste kupatilo zagrejali bez da preterate u tome, Matioli savetuje da prvo sačekate da se temperatura vašeg tela prilagodi toplijem okruženju. Isto tako preporučuje da zaparite kupatilo za prijatnije tuširanje, a ovako nećete morati da koristite previše vruće vode kako biste se zagrejali.

2. Kupite ovlaživač vazduha

Posebno je koristan zimi kada svi zagrevamo domove, a preterano suv vazduh isušuje kožu. Ovo posebno važi za noćne sate jer će vam pomoći da se ne budite suvog nosa i grla.

3. Hidrirajte kožu

Nakon što ste se istuširali, važno je da odmah nanesete hidratantni losion ili ulje da “zaključate” vlagu u koži i tako je spasite od suvoće. Radite ovo na dnevnoj bazi i primetićete kako vam je koža meka, glatka i ne peruta se.

4. Okrenite se noćnim tretmanima

Koža se najviše obnavlja tokom noći, pa ju je pre spavanja dobro počastiti masnijim kremama i balzamima koje ćete naneti na sva kritična područja – pete, laktove, usne, kolena i ruke.

5. Lakše sa pilingom

Iako je eksfolijacija potrebna i zimi, sa njom ne valja preterivati upravo zbog rizika od isušivanja. Zato su preko zime najbolji enzimski pilinzi koji na nežan način uklanjaju mrtve ćelije, a koži pružaju mekoću i zdravi sjaj.