Ove trikove za negu koste treba da zna svaka žena

ufrckana kosa
printscreen

Evo nekoliko tajni žena sa kosom "kao sa reklame".

 

Lepa, negovana kosa nije nedostižan “cilj”. Donosimo vam nekoliko jednostavnih trikova koji sigurno daju rezultate, a ne zahtevaju ni previše novca ni vremena, i važe za svaki tip kose.

Kosu sušite majicom, a ne peškirom

Ako mokru kosu trljate grubim peškirom, oštetićete vlasi. Umesto toga, nakon pranja, kosu umotajte u staru pamučnu majicu, a zatim pritiskajte, bez trljanja, tako da tkanina upije višak vlage.

Regenerator je vaš najbolji prijatelj

Ali, možete slobodno da zanemarite sva ona uputstva koja se tiču količine proizvoda. Pružite vašoj kosi hidrataciju koja joj je potrebna. Jedino što je važno je da regenerator ne nanosite na sam koren kose i da ga nakon što ste ga pustili da “odstoji” bar pet minuta dobro isperete. Dobro u ovom slučaju znači – kad mislite da ste ga isprali, ispirajte još bar tridesetak sekundi.

Nemojte koristiti tanke gumice za kosu

Tanke gumice za kosu generalno su loša ideja, a naročito ako imate kovrdžavu ili suvu kosu, ili se farbate.

Umesto gumica, koristite štipaljke za kosu, ili široke, meke trake. Tako ćete izbeći krzanje vlasi na najnezgodnijem mestu – na sredini, tako da ne možete čak ni da se ošišate, osim ako ne želite da vidite kako vam stoji sasvim kratka kosa.

Ne morate kosu da perete toliko često koliko vam se čini

Ponekad pranje može da nanese više štete nego koristi. Ukoliko kosu perete suviše često, uklonićete prirodna ulja koja štite i hrane vlasi, što za posledicu ima osetljivu, suvu i lomljivu dlaku.

Šampon za suvo pranje kose može vam povremeno “kupiti” još jedan dan između dva pranja, ali nije dobra ideja ako imate suvu kosu, pošto će je dodatno isušiti, prenosi “Dejli mejl”.

Umesto toga, vreme između dva pranja možete produžiti za taj jedan dan ako napravite neku zanimljivu punđu na primer.

Ako ne volite skupljenu kosu, dobro rešenje je frizura koja se vraća u modu – “polupunđica”. Kosu prebacite unapred, raščešljajte tako “naopačke” da malo dobije na volumenu, prsnite mrvicu laka, a zatim pokupite samo pramenove oko lica i napravite neobaveznu punđicu, tako da vam ostatak kose ostane slobodan.

I, eto šik frizure za dva minuta, koja će uspešno “pokriti” taj dodatni dan između dva pranja.loading...