Ovo je razlog zbog kog kraljevske dadilje smatraju boljima od Džejms Bonda

Kraljevska porodica
Printscreen/Youtube

Dadilje koje čuvaju mališane kraljevskih porodica moraju da znaju mnogo toga - od spasilačkih veština, preko tekvondoa do vezivanja pelena na nekoliko načina.

 

Većina dadilja koje se angažuju za rad u kraljevskim porodicama završava prestižni Norland koledž. Ovaj koledž naziva se “Harvardom za dadilje”, kao i “školom Meri Popins”, zbog sposobnosti koje bebisiterke tamo stiču.

“Dadilje tamo uče sve, od veština samoodbrane, preko brze vožnje aztomobila koja može biti potrebna ukoliko je ugrožena bezbednost budućeg kralja ili kraljice”, kaže predstavnica za medije britanske kraljevske porodice Viktorija Marfi.

Bebisiterke na ovom koledžu uče tri godine pre nego što dobiju diplomu.

Emi Robah koja je pohađala ovaj koledž za bebisiterke, kaže da dadilje na obuci moraju da nose minimalnu količinu šminke, kosu pokupljenu u rep, par minđuša i ravne cipele na pertlanje.

One na obuci vežbaju da guraju kolica za bebe “silver kros” koja kraljevske porodice obožavaju, a koja su teška oko 30 kilograma. Osim toga, uče da vezuju pelene na nekoliko načina jer se u kraljevskim porodicama ne koriste pelene za jednokratnu upotrebu.

Takođe, ove dadilje uče različite borilačke veštine, između ostalog i tekvondo, u slučaju napada ili pokušaja kidnapovanja deteta, a moraju da znaju i brzo da voze automobil kada zatreba da umaknu paparacima.

“Nije poenta u striktnoj disciplini i stavu da dadilja zna najbolje. Ono što tražimo je osoba koja je topla, brižna, zabavna. Tražimo nekoga ko će detetu biti oslonac jer je, u krajnjem slučaju, pored mame i tate, bebisiterka osoba koja najbolje poznaje mališana”, kaže direktorka Norland koledža Liz Hant.