PITANJE JE KONAČNO DOBILO ODGOVOR: Šta je starije – KOKOŠKA ILI JAJE? (VIDEO)

Kokoška i jaja
Pixabay.com

Vreme je da odgovorimo na najstariju zagonetku čovečanstva.

 

Svi znamo da je kokoška izlegla jaje. Svi znamo i da nam je potrebno jaje da bi nastala kokoška. Međutim, niko ne zna gde je tačno počeo taj ciklus. Da li su Nebesa najpre stvorila jaje ili kokošku (da ne počinjemo sa tim postoje li Nebesa, budite malo maštoviti, da bismo odgovorili na ovo glavno pitanje)?

Pre neku godinu je do javnosti dospela informacija da je starija kokoška, zato što su naučnici u ljusci jajeta pronašli protein koji se nalazi isključivo u jajnicima kokošaka.

Međutim, otkud se onda stvorila kokoška?

Autor jednog video klipa, umesto da skrene u filozofiju, razmislio je “tehnički”.

Dakle, pre mnogo mnogo vremena i još pre tog vremena, postojala je životinja koja je ličila na kokošku, genetski veoma slična njoj, a nazvaćemo je proto-kokoška. Ona je izlegla jaje. Životinja nalik petlu oplodila je to jaje i kada su se mamini i tatini geni iskombinovali došlo je do mutacije koja je dovela do toga da beba bude sasvim drugačija u odnosu na roditelje. Iako je bilo potrebno da prođe hiljade i hiljade godina da bi se ta razlika primetila, jaje je postalo pionir i kreator nove vrste, životinje koju mi zovemo – KOKOŠKA!

Dakle, tako gledano, dve životinje nalik kokoškama stvorile su prvo jaje i ono je starije od kokoške kakve mi poznajemo.