Planirate svadbu? Saznajte da li su TAMBURAŠI dobra ideja za vašu proslavu

tamburaši
Wikipedia/MayaSophia

Obožavate kafane? Tu ste se upoznali sa budućim bračnim partnerom? Kafane vas podsećaju na neke od najlepših trenutaka vaše veze? I ona/on i vi volite kafansku muziku? Zašto se onda ne biste odlučili da i na vašoj svadbi budu sve one starogradske i kafanske pesme uz koje ste se zajedno veselili?

 

Momenat tamburaša na svadbi može biti veoma zanimljiv i ne morate mnogo da razmišljate da li je to dobra ideja, ukoliko ih i vi obožavate. Što se tiče samih gostiju, uvek će postojati oni koji ne vole kafansku muziku, oni koji ne vole pop muziku, oni koji ne vole rok muziku i tako dalje, ali svesni ste da ne možete svima ugoditi.

Ipak, možda ćete na dan vašeg veselja poželeti da čujete i neke novije hitove, koje tamburaši i ne mogu baš da izvedu. Iz tog razloga, mi vam predlažemo nekoliko rešenja kako možete zadovoljiti i svoje želje i želje vaših gostiju i napraviti od svadbe divnu proslavu.

Iskombinujete tamburaški i običan bend za svadbu

Ovo može biti najbolja kombinacija. Za početak – tamburaši. Lagani ritam starogradske muzike opustiće vaše goste, napraviće jednu divnu atmosferu i vaši gosti će verovatno uživati, a mnoge od njih će upravo ta muzika podsetiti na njihovu mladost.

Bend za svadbu sastavljen od tamburaša je jedna veoma pristojna varijanta, ali ipak kako vreme bude prolazilo vašim gostima će verovatno trebati nešto što će ih “dići”. Zato bi najbolje bilo da u drugoj polovini večeri angažujete neki od bendova za svadbe. Bend za svadbu koji svira popularnu muziku će doći kao “kec na deset” nakon tamburaša. Lepo će razveseliti vaše goste i napraviti pravi užitak svima.

I pop/rok bendovi sviraju kafanske pesme

Ukoliko se ipak dvoumite i imate mogućnost da odaberete samo jednu varijantu od dve spomenute (običan bend za svadbu ili tamburaški bend), onda bi najbolje bilo da izaberete običan, odnosno neki od bendova za svadbe koji sviraju i zabavnu i narodnu muziku.

Naravno, morate uzeti u obzir da taj bend za svadbu neće moći u potpunosti da zameni tamburaše iako budu svirali i iste kafanske pesme, ali će vam se sigurno bar jedan deo želje ispuniti. Čućete i određene sevdalinke, koje toliko volite, a opet sa druge strane na vašoj svadbi biće pregršt zabavne i popularne muzike, koju možda većina gostiju i preferira. Nema mnogo takvih bendova za svadbe koji podjednako dobro sviraju i narodnu, odnosno starogradsku i zabavnu muziku, zato budite oprezni prilikom izbora benda za svadbu.

Tamburaši umesto trubača?

Obično trubači dolaze u onom momentu kada dolazi na red i mladenačka torta. U ovom slučaju možete malo prekršiti ta određena nepisana pravila i vašem bendu za svadbu predložiti da odsvira nekoliko pesama koje priliče tom momentu, kako bi vam nakon tog dela na scenu stupili tamburaši.

Tamburaši na samom kraju veselja mogu samo da doprinesu da se gosti još dugo, dugo sećaju tog posebnog momenta. Nakon što su se gosti zabavili uz popularni bend za svadbu, na red dolazi nešto što će ih potpuno razgaliti i sigurno da na kraju večeri niko neće moći da odoli tamburašima.