Pojačan saobraćaj na putevima ka Crnoj Gori i Makedoniji

Saobraćaj na putevima u Srbiji koji vode vode ka Crnoj Gori i Makedoniji pojačan je zbog turističke sezone, saopštio je jutros Auto-moto Savez Srbije (AMS S).

U ostalim delovima zemlje saobraćaj je umeren. Prema najavi meteorologa, danas su mogući kiša i lokalni pljuskovi.

Na graničnim prelazima putnička vozila se zadržavaju oko 30 minuta, osim na prelazu Brodarevo, gde se čeka oko 45 minuta. Na deonicama na kojima se izvode radovi, odnosno na kojima su prisutni putari sa mehanizacijom, režim saobraćaja je izmenjen i usporen, pa je savet vozačima da poštuju postavljenu saobraćjnu signalizaciju, i da brzinu kretanja vozila prilagode datim uslovima na putu. Za vreme izvođenja radova saobraćaj iz pravca Novog Sada biće preusmeren na novi most Beška, koji se nalazi pored mosta koji se rehabilituje. Planirano vreme izvođenja radova je 30 dana, ukoliko vremenski uslovi to dozvole.

I dalje je zbog radova obustavljen saobraćaj na starom putu Beograd-Novi Sad kod nadvožnjaka “Batajnica”, te vozila idu zaobilazno. Na tri deonice auto-puta E-75 između Vladičinog Hana i Vranja, saobraćaj je preusmeren na sporedne puteve. Put Beograd Lazarevac je sužen kod skretanja za Rušanj, a saobraćaj usporen. Na tri deonice auto-puta E-75 između Vladičinog Hana i Vranja, saobraćaj je preusmeren na sporedne puteve.