Posle Nikolića i Ljajić: Ministra trgovine ošišali na ‘svetom mestu’

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za trgovinu i telekomunikacije Rasim Ljajić boravio je u službenoj poseti Saudijskoj Arabiji i iskoristio priliku da obavi islamski obred umru, hodočašće u Meku.

Ministar je to učinio u društvu Bekira Makića, prevodioca za arapski jezik. Na arapskom „umra” znači „posetiti sveto mesto”, a Ljajić za Kurir kaže da je već nekoliko puta bio u Saudijskoj Arabiji, ali da je poslednja poseta najuspešnija, jer je primljen na najvišem nivou.

– Tamošnji zvaničnici su mi rekli da su vrata Srbiji uvek otvorena, a sastao sam se i s ministrima trgovine i ostalim resornim kolegama. Bio sam gost kraljevske porodice, koja mi je ponudila da obavim umru u Meki, i ja sam poziv prihvatio. Trajalo je sat vremena, a bela nošnja je obavezna za svakog, bio prosjak ili kralj. Upravo je to i njena simbolika, da su svi jednaki, a na kraju su nas simbolično i šišali – rekao je Ljajić.

Tako je i predsednik Srbije Tomislav Nikolić nedavno putovao na Hilandar, što praktikuje svake godine. Kako objašnjavaju u kabinetu predsednika, on odlazi na Hilandar i razmenjuje misli sa srpskim monasima i sluša njihovo viđenje dešavanja u Srbiji.loading...