Rakić poručio Tačiju: Prestanite sa provokacijama

Gradonačelnik severnog dela Kosovske Mitrovice Goran Rakić poručio je danas premijeru Kosova Hašimu Tačiju i gradonačelniku južnog dela Mitrovice da prestanu sa provokativnom retorikom, javlja TV Most.

“Sve to unosi nemir i ne garantuje bezbednost građanima Kosovske Mitrovice”, rekao je Rakić tokom protesta Albanaca zbog postavljanja betonskih žardinjera za “Park mira” na mostu preko Ibra u tom gradu.

Rakić je upozorio da protest mira, kako su ga demonstranti nazvali, pod sloganom “Ili oni ili mi” samim svojim nazivom unosi nemir.

“Ono u šta se izrodio njihov protest mira zabrinjava sve nas, jer šta možemo očekivati sutra kada se budu organizovali protesti u nekoj drugoj konotaciji, kada se ovakvi ‘mirni’ protesti pretvaraju u sukobe”, naglasio je Rakić.

On je pozvao Euleks policiju, KPS policiju i sve međunarodne snage da odmah reaguju i uhapse organizatore ovog protesta.

Za svo to vreme, kaže Rakić, građani severnog dela Kosovske Mitrovice su sve mirno posmatrali i nisu naseli na provokacije albanske strane.

“Naši susedi iz južnog dela Kosovske Mitrovice još uvek nisu spremni da pruže i prihvate ruku pomirenja”, ocenio je Rakić.loading...