SAD JE SVE JASNO: Evo zašto žene odmere ‘od glave do pete’ jedna drugu

Žena
Pixabay.com

Iza upornog "odmeravanja", krije se sledeće...

 

Nema dame koja se nije našla u situaciji da bude “skenirana”, odnosno “odmerena” od strane druge žene, a mnoge su priznale da i same to rade.

Do sada je postojao veliki broj teorija o navodnoj ljubomori i zavisti, a naučnici sa Univerziteta Albertaj hteli su da stave tačku na ovu temu i otkriju o čemu se tačno tu radi.

Ispitanice su imale zadatak da urade standardni test pamćenja u kome su po tri sekunde gledale različita lica, a zatim su odgovarale na pitanja da li su ranije videle te osobe.

Rezultati studije su pokazali da su žene u dugim vezama bolje pamtile lica drugih pripadnica lepšeg pola nego singl dame.

Psiholozi ovu memoriju objašnjavaju potrebom žena da sačuvaju partnera od potencijalnih rivalki. Kako objašnjavaju, pripadnice nežnijeg pola su tada na oprezu, zbog čega analiziraju potencijalne suparnice.

“Žene u dugogodišnjim vezama su istrenirane da obraćaju pažnju na druge žene, jer ih posmatraju kao rivalke koje bi mogle da im preotmu partnera”, bio je krajnji zaključak psihologa.loading...