Sahrana profesora Fakulteta političkih nauka (FPN) i predsednika Foruma za međunarodne odnose Predraga Simića biće u četvrtak, 22. januara na Novom groblju u Beogradu, u 14.30 sati saopštio je danas Forum.

Kako se navodi, Forum će sutra u 18.00 prirediti komemorativni skup povodom Simićeve smrti.

Komemorativni skup povodom smrti Predraga Simića prirediće i Fakultet političkih nauka Univerziteta u Beogradu u četvrtak, 22. januara, u 11 sati.

Predrag Simić iznenada je preminuo sinoć u Beogradu u 61. godini. Bio je ambasador u Francuskoj od 2005. do 2009. godine.

U novembru 2005. imenovan je za člana pregovaračkog tima Beograda o budućem statusu Kosova i Metohije. Kao stručnjak za međunarodne odnose učestvovao je u srpskoj delegaciji na neuspelim pregovorima u Rambujeu pre NATO intervencije u SRJ 1999.

Autor je knjige “Put u Rambuje” u kojoj je opisao pregovore o Kosovu i knjige “Tito i NATO”.

Rođen je 31. avgusta 1954. godine u Beogradu, gde je diplomirao na FPN-u 1977, a potom i magistrirao i doktorirao. Na tom fakultetu bio je profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike, kao i šef Odeljenja za međunarodne studije.

Bio je i profesor međunarodnih odnosa i spoljne politike na Fakultetu političkih nauka Univerziteta Crne Gore u Podgorici.loading...