Šešelj: ‘Ja sam noćna mora za Vučića, Nikolića, Hrvate i Amerikance’!

Vojislav Šešelj prilikom svog telefonskog javljanja u emisiji osječke televizije 'Bujica', rekao je da ceni Vesnu Pusić zbog četničkog pedigrea i da su ga saradnici Ive Josipovića podstakli da izda saopštenje kako bi se hrvatski predsednik predstavljao kao nacionalista.

Lider Srpske radikalne stranke, koji je iz pritvora u Hagu privremeno pušten u Srbiju na lečenje, javio se telefonskim putem u emisiju osječke televizije „Bujica” u kojoj je komentarisao trenutnu vladajuću trojku u sastavu Nikolić, Vučić, Dačić, takođe je dao svoje mišljenje o predsedniku Hrvatske Ivu Josipoviću, kao i o Vesni Pusić. Da bi na kraju emisije komentarisao i poreklo prezimena Šešelj.

Na pitanje voditelja Velmira Bujaneca da prokomentariše izjavu Ivice Dačića da je Šešelj „mariginalan političar”, kom ne treba pridavati važnost, lider SRS dao je sledeći komentar:

– Nikolić, Vučić i Dačić tresu se od straha i oni takvim izjavama sebe teše. Blokirali su me ovde na svim medijima, nacionalnim televizijama, ali ja sam pronašao zaobilazni put da prodrem u javnost, a to je bilo preko Hrvatske. Dovoljno je bilo da izdam jedno saopštenje i da se Hrvati upecaju kao som na dudubak i da krene kampanja protiv mene – rekao je Šešelj i dodao kako je bio zadovoljan zasedanjem Hrvatskog Sabora na kom je Jadranka Kosor rekla da se onaj o kome se na zasedanju najviše govori (Vojislav Šešelj), da se taj sad najviše smeje.

Šešelj je istakao kako iskreno i iz „petinih žila” podržava kandidaturu aktuelnog predsednika Hrvatske Ivu Josipovića za novi mandat i da su ga njegovi saradnici podstakli da izda takvo obaveštenje kako bi se Josipović „eksponirao kao nacionalista u hrvatskog javnosti”.

– Ivu Josipovića veoma cenim kao i njegovog oca, koji je bio partizan i oficir –  rekao je Šešelj i dodao da je pod komandom Josipovićevog oca prilikom oslobođenja Širokog Brijega, streljan veliki broj ustaša, franjevačkih fratara, ali i žena i dece.

Kad takvi lljudi počnu da ubijaju, oni se teško zaustavljaju – dodao je Šešelj.

Na komentar voditelja kako ne mogu da opravdavaju ubistva žena i dece, jer to ne bi bilo uredu, Vojislav Šešelj rekao je:

–  Ja ne opravdavam, nemojte mene da napadate, to je radio otac Ive Josipovića – objasnio je Šešelj u toku čijeg je objašnjenja potvrdno dobacivao hrvatski desno orijentisani političar Ante Kovačević.

– Tako je Vojo!, Ti nama otvaraš mrakove u kojima je Hrvatska – dobacivao je Ante sa osmehom na licu.

Na pitanje voditelja šta misli o Vesni Pusić, lider SRS-a, rekao je da je jako voli i poštuje zbog četničkog pedigrea.

– Vesna je moj najomiljenijih političara u Hrvatskoj, mi se znamo još iz osamdesetih iz onog disidentskog vremena, često smo se susretali na filozofskom fakultetu u Zagrebu. A, ono zbog čega mi je posebno draga i dragocena jeste njen četnički pedigre. Njen deda po majci bio je istaknuti četnički predvodnik. To me zaista oduševilo – rekao je Šešelj.

On je takođe opovrgao insinuacije da je sa bilo kim od vladajuće garniture u dogovoru, kako bi dao do znanja zapadu da Srbija želi da se okrene Rusiji.

– Ja igram mnogo igara u isto vreme, meni je teško ući u trag. Ovde me Vučićevi ministri optužuju da su me poslali Amerikanci da destabilizujem Srbiju, vi me optužujete da sam u sprezi sa Nikolićem i Vučićem, a u stvari ja sam problem za ve vas. Za Vučića i za Nikolića, i za hrvatsku politiku i za Amerikance –  kazao je Vojislav Šešelj.

U jednom trenutku se u emisiji raspravljalo i o poreklu prezimena Šešelj, pa se tom prilikom uključio Dubrovčanin Denis Šešelj, koji je negirao tvrdnje Vojislava Šešelja da su svi Šešeljevi Srbi.loading...