Sin Ratka Mladića u odbranu oca: Moj otac nije kriv!

Darko Mladić, sin Ratka Mladića objašnjava da njegov otac nije kriv, ali da razume porodice stradalih koji žele da rasvetle sudbine svoje dece.

– Želim javno da izrazim svoje najdublje saučešće roditeljima i porodici stradalih gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića i da im poručim da general Ratko Mladić nema nikakvu ulogu u događajima vezanim za sudbinu njihove dece – kaže Darko Mladić, povodom sugestije haškog tužioca da su gardisti 2004. ubijeni zato što su videli generala, piše Kurir.

Darko ne osuđuje porodice stradalih, koje žele da pronađu odgovor zbog stradanje njihove dece.

– Potpuno razumem sve pokušaje porodica da rasvetle sudbinu svoje dece jer smo i mi u sličnoj situaciji – da i danas istražujemo misterioznu smrt moje sestre – napisao je Mladić i dodao da ne osuđuje članove porodica gardista, koji su javno prozivali njegovog oca da je kriv za smrt njihove dece.

On je, takođe, naveo da je njegov otac na suđenju pokušao da instruiše svog advokata da bi se razjasnilo da on nema krivicu u događaju s gardistima.

Međutim sudija ga je izbacio iz sudnice.

– Da su mu dozvolili da instruiše advokate, mnogi povezani s tragičnim slučajem kod objekta Karaš bi se verovatno našli u problemu – navodi sin Ratka Mladića.