Sosa: Istraga o trgovini organima na Kosovu uveliko traje

Portparol specijalnog tima za istragu navoda o trgovini ljudskim organima na Kosovu Žoao Sosa izjavio je da ta istraga uveliko traje i da će nalazi biti objavljeni 'u pravom trenutku'.

Američki tužilac Klint Vilijamson, koji predvodi radnu grupu za ispitivanje navoda u izveštaju izvestioca Saveta Evrope Dika Martija, tokom današnjeg boravka na Kosovu neće predstaviti ni jedan izveštaj o svom radu, prenosi list Koha ditore. Zvaničnici Vlade Kosova kažu da je današnja poseta Vilijamsona rutinska, dok u njegovoj kancelariji u Briselu ne žele da je
komentarišu. Njegova poseta dolazi u trenutku kada bi trebalo da objavi da li će zaključiti istragu zbog nedostatka dokaza ili je našao dovoljno dokaza da moze da podigne optužnicu.

Prištinski mediji su izvestili da će kraj jula predstavljati veliki udar za Demokratsku partiju Kosova (DPK) premijera Hašima Tačija i za samo Kosovo, jer će biti podignuto mnogo optužnica kao rezultat istrage Vilijamsonovog tima.

– Poznati su nam najnoviji napisi po novinama, ali oni predstavljaju govorkanja i spekulacije, i, kao što vam je poznato, mi ih ne komentarišemo – rekao je Sosa.