Srbi krenuli na Gazimestan u pratnji kosovske policije

Policijske snage Kosova prate građane koji su krenuli na proslavu Vidovdana na Gazimestanu. Broj građana je ove godine manji nego obično, dok je za obezbeđivanje reda i mira angažovan veći broj pripadnika policije, kako bi proslava prošla bez problema.

Zamenik direktora Regionalne policije na severu Kosova Besim Hoti potvrdio je danas da policija prati građane koji su krenuli na proslavu Vidovdana na Gazimestanu.

– Jedinice Policije Kosova za brzo reagovanje zajedno sa saobraćajnom policijom i u saradnji između policijskih stanica sever i jug u Mitrovici su angažovane u većem broju i oni prate autobuse i vozila koji putuju prema Gazmestanu – izjavio je Hoti za prištinsku agenciju Telegrafi.

Prema njegovim rečima, ka Gazimestanu je krenulo devet autobusa, dva minibusa i više kola sa oko 600 građana.

Hoti každe da su vozila prvo krenula prema Gračanici gde se održava glavna liturgija da bi se zatim iz Gračanice vratili do Gazimestana.

U svakom autobusu su dva pripadnika Policije Kosova, rekao je Hoti.

On je rekao da su na svakoj raskrisnici postavljene policijske patrole koji brinu da se obezbedi neometano kretanje vozila i da do sada nije zabeležen nikakv incident.