Šta srpska ambasadorka radi sa fašistima? (FOTO)

Ambasadorka Srbije u Italiji, Ana Hrustanović biće gošća skupa italijanske fašističke organizacije CasaPound, upozorila je organizacija Antifašistička akcija (AFANS) iz Novog Sada.

Organizacija Antifašistička akcija iz Novog Sada upozorila je danas da je na skupu italijanske fašističke organizacije Kasa Paund najavljeno učešće ambasadorke Srbije u Italiji Ane Hrustanović.

Sporni skup ove fašističke organizacije najavljen je za subotu, 28. juna u Peruđi, a za njega postoji i najavni plakat sa naslovom „Kraljica balkana” (La Regina dei Balcani), pored kojeg je ucrtana zastava Srbije.

S druge strane, u Ambasadi tvrde da je ambasadorkino ime zloupotrebljeno tako što je stavljeno na pozivni plakat i da njeno učešće na skupu nikada nije bilo planirano.

Na plakatu piše da će biti organizovana „debata o Srbiji”, kao i tradicionalna srpska večera i festival.

Na plakatu se takođe navodi da će biti organizovane humanitarne akcijena Kosovu i u područjima pogođenim poplavama.

AFANS upozorava da organizacija Kasa Paund svoju ideologiju temelji na nacionalizmu i fašizmu.

Kasa paund je osnovana kao skvot 2003. godine u Rimu, a predmet je mnogih kritika i protesta zbog eksplicitnog navođenja fašizma kao ideologije i veličanja italijanske fašističke prošlosti.

Ambasadorku Srbije u Italiji Ana Hrustanović, je nekadašnja bliska saradnica bivšeg predsednika Srbije Borisa Tadića, kao i snaja Radmile Hrustanović.

Nakon smene vlasti nju su od opoziva zaštitili Ivica Dačić i Dragan Marković Palma, uz obrazloženje da uspešno sklapa poslove sa italijanskim kompanijama.loading...