Advokat iz tima za odbranu Olivera Ivanovića, optuženog za teška krivična dela protiv Albanaca 1999. i 2000. godine, Ljubomir Patović, ocenio je danas da su 'najteže otpužbe protiv Ivanovića demaskirane'.

– Danas smo uspeli da završimo sa saslušanjem krunskog svedoka optužbe. Smatram da je odbrana potpuno diskreditovala tog svedoka. Na taj način najteže optužbe koje je krunski svedok izrekao protiv Olivera Ivanovića su demaskirane, Isa Mustafa nije kredibilan svedok i smatram da na njegovom iskazu neče moći da se zasnuje presuda –  rekao je Pantović.

On je ocenio da svi ostali svedoci samo prepričavaju ono što su čuli od prvog svedoka. Davanje izjave drugog svedoka optužbe protiv Olivera Ivanovića biće završeno sutra, u petak, a drugi, današnji dan suđenja prekinut je posle gotovo osam sati rada. Danas saslušani svedok, Dzemšit Smailji rekao je da nije čuo nikakvo naređenje pripadnika srpskih paravojnih formacija, nakon čega je tužilac dobio dozvolu od predsedavajuće sudskog veća Roksane Komše da čitanjem izjave od 27. januara 2000. godine “osveži sećanje svedoka”.

Tada je Smailji pripadnicima UNMIK policije rekao da je jedan pripadnik sprske paravojne formacije pitao “Šefe, šta da radimo sa njima?” i dobio odgovor: “Postupi po pravilu”.

Međutim, Samilji te osobe nije video, jer su se nalazili, kako je izjavio, iza njegovih leđa.

Sutra će, kako je planirano, iskaz dati još jedan svedok optužbe Muhamet Lapaštica.

Lider građanske inicijative SDP Oliver Ivanović i četvorica Srba optuženi su za teška krivična dela protiv Albanaca 1999. i 2000. godine.

 loading...