Način na koji unosite u telefonski imenik poznanike, prijatelje i članove porodice više govori o vašoj ličnosti nego o njima.

 

Dobro se zagledajte u imenik na svom mobilnom telefonu, pa i sami procenite kakva ste zapravo ličnost.

Začudilo bi vas na koje sve načine ljudi unose brojeve telefona svojih poznanika, prijatelja i članova porodice.

Mnogo toga se može reći o vama na osnovu toga kako su vam upisani roditelji. Pod imenima “TATA” i “MAMA” brojeve telefona svojih roditelja sačuvaće osobe koje su sa porodicom u dobrim odnosima, ali ne preterano bliskim. Oni koji sa roditeljima imaju maltene prijateljski odnos, njihove brojeve će sačuvati kao “ĆALE” i “KEVA”, dok će osobe koje su sa njima u formalnom odnosu roditelje upisati kao “OTAC” i “MAJKA”.

Ako vam je partner unet u imenik imenom ili imenom i prezimenom vi ste u tu vezu ušli proračunato i hladno. Međutim, ako je voljena osoba upisana nadimkom, vi i dalje osećate leptiriće i srce vam zaigra kada se na ekranu pojavi njegov/njen broj.

Slično važi i za prijatelje. Osobe sa kojima ste u bliskom kontaktu i sa kojima se dugo poznajete, po nekom nepisanom pravilu upisaćete pod nadimcima ili po nekim, samo vama poznatim, internim šalama i frazama. Ako pak niste preterano vezani za prijatelje, čuvajte svoje tajne i ne dozvoljavate nikome da vam se preterano približi – njihove brojeve unećete pod imenom i prezimenom.

U slučaju da se desi da imate nekoliko poznanika i prijatelja sa istim imenom – način na koji ćete to rešiti takođe govori o tome kakva ste ličnost.

Ako ćete ih razlikovati po prezimenu, vi ste pragmatični i jednostavni. Ako im dodelite brojeve (Marko 1, Marko 2, Marko 3), vi volite da sami sebi pravite probleme tamo gde ih nema, a ako im dodajete nadimke vi ste radoznala osoba kojoj je stalo do ljudi.