Toni Bler savetovao Vučića da ne rešava dnevne probleme

Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler voljan je da pomogne Srbiji u procesu evropskih integracija, i to je juče poručio premijeru Srbije Aleksandru Vučiću.

Bez zvanične najave, Bler je juče privatnim avionom doputovao u Beograd. Ipak, informacija o dolasku bivšeg britanskog premijera ubrzo je sa aerodroma „Nikola Tesla” dospela u medije. U dvočasovnom razgovoru glavna tema premijera Vučića i njegovog gosta bile su evropske integracije.

– Imali smo odličan razgovor. Od Blera sam tražio konkretnu pomoć u procesu evropskih integracija i dobio uveravanja da je spreman da svojim ugledom i kontaktima pomogne srpskoj vladi – kaže Vučić za Blic.

Vučić je Bleru predstavio političke i ekonomske reforme koje srpska vlada planira da sprovede u narednom periodu.

– Bivši britanski premijer izrazio je zadovoljstvo zbog napretka Srbije u evropskim integracijama i pružio podršku njihovom nastavku, kao i namerama Beograda da sprovede sve neophodne reforme – stoji u saopštenju iz Vučićevog kabineta.

Kako je premijer potvrdio za Blic, osim evropskih integracija, na sastanku je bilo reči o još nekim konkretnim stvarima.

– Tražio sam konkretnu pomoć i savet od Blera i kada je reč o formiranju kabineta. On je poznat po tome da je imao najbolji i najefikasniji kabinet dok je bio premijer, pa je njegovo iskustvo u smislu sistematizacije dragoceno – kaže Vučić za Blic.

Takođe, Bler je savetovao Vučića da svakodnevno izdvoji vreme za razmišljanje i planiranje, a ne samo za rešavanje dnevnih problema. Poručio mu je i da se makar jedan dan nedeljno izoluje i radi sa nekog drugog mesta, a ne iz kabineta.

Dogovor Vučića i Blera je da sličnih sastanaka bude i ubuduće. Toni Bler se nakon izlaska iz politike i odlaska s mesta premijera Velike Britanije posvetio lobiranju. On je osnovao kompaniju „Tony Blair and associates”.loading...