Turska: Sedmoro privedenih zbog ubistva navijača

Sedam osoba privedeno u Turskoj na informativni razgovor u sklopu istrage o ubistvu navijača „Crvene zvezde” Marka Ivkovića. Oformljena dva posebna tima za otkrivanje počinioca zločina nad srpskim državljaninom.

Turski šef diplomatije Mevlut Čavušoglu obavestio je srpskog kolegu Ivicu Dačića da turska policija vrši opsežnu istragu o ubistvu navijača Marka Ivkovića u Istanbulu.

Tim povodom je, kako kaže Čavušoglu, na informativni razgovor već privedeno sedam osoba.

U telefonskom razgovoru, Čavušoglu je Dačiću rekao da će Srbiju redovno izveštavati o toku istrage.

Ranije danas, turski ministar unutrašnjih poslova Efkan Al obavestio je ministra Nebojšu Stefanovića da je njihova policija oformila dva posebna tima za otkrivanje počinioca zločina nad srpskim državljaninom.

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srbije Nebojša Stefanović razgovarao je sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Turske Efkanom Alom povodom ubistva Marka Ivkovića u Istanbulu.

Efkan Al je rekao Stefanoviću i da je turska policija skinula snimke sa 25 sigurnosnih kamera koje se nalaze u blizini mesta ubistva i da se istovremeno uzimaju izjave osoba koje bi mogle da identifikuju izvršioca, navodi se u saopštenju MUP-a Srbije.

Stefanović je rekao da je, zbog dobrih odnosa dve zemlje, veoma važno da se u najkraćem roku privede pravdi počinilac ovog brutalnog krivičnog dela, jer je to interes srpske javnosti i države.

Zahvalio se turskom kolegi što se lično zainteresovao za slučaj i istakao da će se komunikacija dvojice ministara nastaviti, jer Srbija želi da dobije sve informacije koje se tiču istrage.

Turski ministri izjavili su saučešće porodici ubijenog Marka Ivkovića, kao i Republici Srbiji.loading...