U Đakovicic srušeno pet srpskih kuća

U srpskoj ulici u Đakovici srušeno je pet kuća u vlasništvu porodice Stefić, saznaje RTV KiM. Direktor Kancelarije za KiM traži da se spreči takvo delovanje.

Predsednik Udruženja Đakovičana Đokica Stanojević tvrdi da su kuće koje pripadaju porodici Stefić srušene po naredbi gradonačelnice Đakovice Mimoze Kusari Ljilje.

– Porodica Stefić je porodica koja je živela u stvarala Đakovicu i srpsku ulicu. Kuće su juče na veliki praznik bagerima porušene. Porušili su privatnu imovinu, a porodične kuće hteli su da prikažu kao navodne zatvorske prostorije – istakao je Stanojević.

Stanojević dodaje da Udruženje smatra da je ovakav postupak, u stvari postupak “straha i ucene”, jer raseljeni traže da se srpske kuće obnove i vrate u prvobitno stanje.

– Bez obzira na ovo rušenje, Srbi iz Đakovice i Metohije treba da budu uporni, snažni i da veruju da će pravda doći – smatra Stanojević.

On je najavio pokretanje krivične prijave protiv gradonačelnice Đakovice, koja je, kako tvrdi, naredila rušenje.

Kako RTV KiM nezvanično saznaje, rušenje ovih objekata od Opštine su zatražili stanari koji žive u njihovoj neposrednoj blizini zbog straha da će se zgrade obrušiti na prolaznike.loading...