U SUSRET 89. DODELI OSKARA: Zanimljive činjenice koje niste znali o ČUVENOM CRVENOM TEPIHU

crveni tepih
pixabay.com

Ekipa od 18 radnika počela je prostiranje crvenog tepiha duž Holivud bulevara ispred Dolbija još 21. februara, a za čitav posao biće im potrebno 900 radnih sati.

 

Svečana 89. dodela Oskara, nagrade američke Akademije za film i nauku, biće održana 26. februara u pozorištu Dolbi u Holividu.

Mjuzikl “La La Land” osvojio je čak 14 nominacija za Oskara, koliko su ranije dobila ostvarenja “Titanik” i “Sve o Ivi”. Tako da nam u nedelju predstoji zanimljivo veče. Do tad, koliko su vam poznate informacije o čuvenom crvenom tepihu?

Svetski najpoznatiji od svih crvenih tepiha svakako je onaj koji se postavlja ispred teatra Dolbi u Holivudu, gde će i ove godine biti manifestacija dodele prestižne filmske nagrade.

 

Za to je zadužena kompanija Signičer Sistems Grup, koja izrađuje ovaj tepih veći od 4.600 metra kvadratna. Ova firma se brine ne samo da tepih sija tokom ceremonije, već i da se na njemu ne okliznu zvezde.

Prostiranje tepiha počelo je ove nedelje, a taj mukotrpni posao kompanija iz Teksasa obavlja od 2008. godine.

Ekipa od 18 radnika počela je prostiranje crvenog tepiha duž Holivud bulevara ispred Dolbija još 21. februara a za čitav posao biće im potrebno 900 radnih sati. Potom će se po njemu i oko njega okupiti zvezde, turisti, ulični izvođači i nervozni čuvari, prenosi Klix.ba.

Prvi crveni tepih postavljen je još 1922. godine na premijeri filma “Robin Hud”, a njegovo postavljanje uvedeno je da bi ljudi znali kuda tačno treba da se kreću, da se gosti ne bi okliznuli ili sapleli dok hodaju, ali i zbog glamura kojim odiše.

Obezbeđenje pomno čuva tepih jer se dešavalo da prolaznici odseku njegov deo i onda pokušaju da ga prodaju, na primer na “i-Beju”.

Ono što je zanimljivo jeste da se čuveni tepih nakon jednog korišćenja uništava!