U toku saslušanje Đurića u tužilaštvu

U Tužilaštvu za organizovani kriminal u toku je saslušanje vlasnika Zekstre Dragana Đurića i drugih osumnjičenih da su oštetili pančevačku Azotaru za 7,5 miliona evra, saopštio je danas tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević.

U tužilaštvo su radi saslušanja, pored Đurića, privedeni i direktor Aktera Tihomir Trišić i Milan Divljak, vlasnik i ovlašćeno lice firme Staša Milan Divljak, i njima je određeno rešenje o zadržavanju, naveo je Radisavljević u saopštenju.

Radisavljević je dodao da je Uprava kriminalističke policije podnela Tužilaštvu za organizovani kriminal krivičnu prijavu protiv sedam osumnjičenih da su prilikom ugovaranja i prodaje mineralnih đubriva u Azotara Pančevo u od 2009. godine do 2012. godine privrednim
društvima iz Novog Sada, Beograda, Zemuna, Sombora i Pančeva Staša, Akter, 1.oktobar, Gradska pekara i Vetarinarski zavod Zemun pribavili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od više od 750 miliona dinara odnosno 7,5 miliona evra.

– Dvoje osumnjičenih nisu pronađeni na poznatim adresama, dok su prema osumnjičenima Radosavu Vujačiću, bivšem predsedniku Upravnog odbora Azotare Radosavu Vujačiću, zameniku generalnog direktora Azotare Mihajlu Grujiću već primenjene mere za obezbeđenje njihovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njih vodi, takođe zbog prodaje mineralnih đubriva u Azotari – naveo je Radisavljević.