VIDEO: Znate li ovog Srbina? Za njim traga pola sveta!

Zbog umešanosti u otmicu srpskog biznismena Marka Mitića (30) peruanska policija juče je uhapsila Kolumbijance Hoze Sančez Velaskeza (29) i Karlosa Dijaz Minaia (40).

Međutim, sam Mitić kojem se gubi svaki trag od 15. aprila i čijoj porodici su otmičari tražili milion dolara za otkup i dalje nije pronađen, piše Alo.

Policija je prateći uhapšenu dvojicu Kolumbijanaca pokušala da dođe do mesta gde Mitića drže zatočenog, kao i da locira glavnoosumnjičenog za kidnapovanje, takođe Kolumbijanca, ali joj to nije pošlo za rukom.

Kako su saopštili istražni organi u Limi sva dosadašnja hapšenja vezana za otmicu srpskog državljanina potvrđuju teoriju da su ga oteli narko karteli u znak odmazde.

Kako navode Mitić je pod lažnim imenom Antonio Vargas odležao u Limi kaznu od tri godine za krijumčarenje droge, a potom po izlasku promenio ime u Alberto Alanija Zevalos.

Otmičari su pozvali njegovog brata Ivana u Srbiji, zahtevajući milion dolara otkupa, tražeći da krene za Peru iako je pokušao da im objasni da on toliki novac nema. Osim što je na kratko čuo brata, Ivan koji je otputovao u Peru dobio je i sliku izmučenog Marka sa uperenim pištoljem u glavu.

Iako potpuno neuobičajeno za slučajeve otmice, peruanska policija gotovo svakodnevno većinu podataka iz istrage objavljuje u javnosti.