Vladika Irinej: Vojo, izdrži još malo

Episkop bački Irinej uputio je pismo podrške predsedniku Srpske radikalne stranke (SRS) Vojislavu Šešelju, koji se već 12 godina nalazi u pritvoru Haškog tribunal.

On je podržao “njegovu dosadašnju junačku borbu za pravdu i istinu”.

U pismu, koje je pročitano večeras na protestu pod nazivom “Oslobodite Šešelja” u organizaciji novosadskog odbora SRS-a, vladika Irinej je poručio Šešelju da izdrži još malo, jer je “pred Bogom, čist, pravičan i nevin”.

Pesnik Đorđo Sladoje rekao je na protestu da je Šešelj srpski stradalnik i da mora odmah biti pušten na slobodu zbog krajnje narušenog zdravlja.

– Večeras smo ovde da podržimo apel, molbu, protest, zahtev da se Šešelj pusti na slobodu bez ikakvih uslovljavnja da bi mu bilo omogućeno lečenje dostojno čoveka – rekao je Sladoje.

Sekretar novosadskog Gradskog odbora SRS-a Lazar Kanjerić rekao je da Šešelj mora da se vrati u Srbiju i poručio da je to čovek “koji toliko voli istinu i svoj narod da nema kome drugom da se vrati”.

Učesnici protesta, koji se održava deveti put, prošetali su ulicama Novog Sada, noseći stranačke zastave i veliki transparent na kojem piše “Oslobodite Šešelja!”.

Iz GO SRS-a za sutra su najavili održavanje desete protestne večeri “Oslobodite Šešelja”.