Vojislav Šešelj će ipak tražiti da izađe na slobodu?

Prema nekim saznanjima, Vojislav Šešelj će dodatno da im zadaje muke jer će ostati dosledan svom stavu, odnosno uskoro će od sudskog veća tražiti da izađe na slobodu, ali bez ikakvih uslova kako bi degradirao Haški tribunal.

Lider SRS Vojislav Šešelj ozbiljno je rešio da do kraja ismeje Haški tribunal.
Iako je rok za izjašnjavanje lidera SRS Vojislava Šešelja o prihvatanju uslova Haškog tribunala istekao, niko od pravnih stručnjaka ne može sa sigurnošću da tvrdi kako će se ova drama u vezi s njim u budućnosti završiti.

Naime, kako “Kurir” piše, Vojislav Šešelj će najverovatnije sudskom veću Tribunala tražiti da izađe na slobodu, ali bez uslova.

– Posle odbijanja da prihvati uslove Haga za privremeno puštanje na slobodu, oni ne znaju kako da izađu iz ćorsokaka u koji su upali. Šešelj je za njih postao ogroman teret kog žele da se oslobode, ali ne znaju kako. Prema nekim saznanjima, Vojislav Šešelj će dodatno da im zadaje muke jer će ostati dosledan svom stavu, odnosno uskoro će od sudskog veća tražiti da izađe na slobodu, ali bez ikakvih uslova kako bi degradirao Haški tribunal – kaže sagovornik iz Vlade Srbije.

Ni porodici nije jasno u čijim je rukama njegova sudbina. Njegova supruga Jadranka zna samo da se on neće ponižavati pred porotom Haškog tribunala, koja ga drži već jedanaest i po godina u pritvoru.

– Znam da će on ostati dosledan svojim stavovima. To znači da je njegov stav isti i danas i sutra, a to je „bez uslovljavanja, gospodo, i tačka” – kaže Jadranka za Kurir.

Šešelj je optužen za zločine nad Hrvatima i muslimanima u Hrvatskoj, Vojvodini i BiH od 1991. do 1993. U pritvoru je već 11 godina i pet meseci, a sudsko veće je 16. juna pokrenulo postupak za njegovo privremeno puštanje na slobodu do izricanja pravosnažne presude.