Vučić pozvao Francuze: Ulažite u Srbiju

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Parizu da će Vlada ekonomskim reformama obezbediti povoljne uslove za ulaganje i pozvao francuske kompanije da u što većem broju investiraju u Srbiju.

Kako je saopšteno iz Vlade Srbije, Vučić se na početku posete Francuskoj sastao sa predstavnicima najvećih francuskih kompanija okupljenih u udruženju MEDEF (Mouvement des Entreprises de France) i predstavio im paket zakona za poboljšanje poslovne klime koji će biti usvojen do kraja leta u srpskom parlamentu.

– Paket poreskih olakšica koje smo pripremili, biće najbolji u regionu. Srpska vlada je odlučna da promenom zakona obezbedi sigurne investicije – rekao je premijer i zahvalio Vladi Francuske za pomoć koju je uputila Srbiji tokom majskih poplava.

Na sastanku sa Vučićem bili su predstavnici četrdeset kompanija, među kojima su Alkatel, Lafarž, Alston, Bojg, Oranž, Rotšild, Sosijete ženeral, BNP Pariba.

Ministar privrede Dušan Vujović rekao je francuskim privrednicima da je Srbija čvrsto rešena da sprovede reforme, da napravi dobre zakone, ali i da ih do kraja primeni.

– Hoćemo da radimo na svim detaljima koji će pomoći investitorima da što brže i što lakše investiraju u Srbiji. Ovo je za vas dobra šansa i ako ne dođete na vreme, možda ćete je propustiti – poručio je Vujović.

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali govorio je o promenama u gradskoj upravi, mogućnostima ulaganja u Beograd, kao i novom investicionom planu koji su predstavnici gradske Vlade usvojili. Mali je predstavio najveće projekte planirane u ovoj godini, kao što su gradnja stambeno-poslovnog kompleksa Beograd na vodi, gradska železnicu BG voz, obnovu autobuske stanice i Aerodrom “Nikola Tesla”, za koje grad Beograd traži partnere.

Predsednik srpske Vlade se nakon razgovora sa privrednicima sastaje sa ministrom ekonomije, privrednog oporavka i digitalne ekonomije Francuske Arnom Montburom.