Vučić sutra u poseti Kurcu

Ministar inostranih poslova Austrije Sebastijan Kurc izrazio je danas zadovoljstvo zbog sutrašnje posete premijera Srbije Aleksandra Vučića Beču, ističući da je veoma značajno što radna agenda srpskog premijera, pored političkih, obuhvata i sastanke sa austrijskim biznismenima.

– Izbor Aleksandra Vučića je, prema mom mišljenju, bio važan znak za Srbiju. Postoji jasan plan reformi koje slede i to su sva austrijska preduzeća i Austrijanci koji žive u Srbiji ocenili kao pozitivan signal za put u budućnost – ocenio je šef austrijske diplomatije.

– Radujemo se poseti Vučića i on svesno nema samo političke sastanke, već ima i termine sa mnogim velikim austrijskim preduzećima, koji su investitori u Srbiji – objasnio je Kurc.

On je izrazio uverenje da ta razmena mišljenja sa privrednicima ima smisla, jer, kako je primetio, što je bilja investiciona klima po austrijska preduzeća biće moguće otvarati više novih radnih mesta i postoji šansa za privredni rast Srbije.

Predsednik Vlade Srbije razgovaraće sutra, u okviru prve radne posete Beču, sa najvišim austrijskim zvaničnicima i investitorima.

Poseta Austriji bila je planirana za 18. I 19.maj, ali ju je premijer otkazao zbog katastrofalnih poplava koje su pogodile Srbiju.

Kako je najavljeno u Beču, Vučić će se najpre sastati sa austrijskim  vicekancelarom i ministrom finansija Mihaelom Špindelegerom.

Potom će premijer razgovarati sa šefom austrijske diplomatije Sebastijanom Kurcom za radnim ručkom, koji domaćin priređuje u njegovu čast. Zatim je predviđen sastanak sa austrijskim privrednicima.

Premijer Vučić, i ministar finansija Srbije Lazar Krstić, koji je član delegacije, učestvovaće na privrednom forumu „Poslovni most”, u organizaciji Senata privrede Austrije i Srbije.

Na tom skupu austrijskim privrednicima biće približena aktuelna situacija u našoj zemlji, kao i budući koraci u cilju poboljšanja poslovnog okvira. Na kraju posete premijera Vučića primiće i predsednik Austrije Hajnc Fišer.