Vulin: U Srbiji je najopasnije biti član Vučićeve porodice ili njegov prijatelj

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin zatražio je danas od OEBS-a, predstavnika velikih sila i strukovnih udruženja da zaustave kampanju protiv, kako je naveo, građanina Aleksandra Vučića i njegove porodice ocenivši 'da je u Srbiji najopasnija stvar biti član Vučićeve porodice ili prijatelj'.

On je zatražio zaustavljanje kampanje ili da bar, kako kaže, otkriju razloga zbog kojih to čine.

Vulin je u pisanoj izjavi ocenio da u Srbiji ima medijske i svake druge slobode za sve osim za Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

– Možete kritikovati predsednika Vlade, predsednika SNS-a, ministre u vladi, koalicione partnere u Vladi, ali prestanite da se bavite porodicom Aleksandra Vučića i prestanite da smatrate neoprostivim prekršajem ako bilo gde i bilo kad neko kaže nešto pozitivno ili deli stavove Aleksandra Vučića – istakao je ministar koji je i predsednik Pokreta socijalista.

On je ocenio da je „najopasnija stvar” biti član porodice ili prijatelj Aleksandra Vučića „u kojoj OEBS i velike sile i strukovna udruženja, svi kojima je stalo do slobode i prava čoveka moraju da reaguju” i pokažu da to nije Srbija kakvu želimo.
– Tražim od OEBS-a, predstavnika velikih sila, strukovnih udruženja da zaustave kampanju protiv građanina Aleksandra Vučića i njegove porodice ili nam bar otkriju razloga za njeno vođenje – naveo je Vulin.

Ministar je posebno istakao da sinoćni napad na brata Aleksandra Vučića i, kako je naveo, konstantno predstavljanje Vučića i njegove porodice kao “zla i najvećeg problema u Srbiji” nisu mogući u zemlji u kojoj pravila nisu ista za sve.

Zamenik šefa Misije OEBS u Srbiji Pola Tidi izjavila je sinoć da postoje ozbiljni problemi po pitanju slobode medija u Srbiji, a da se na unapređenju slobode govora i medija već radi zajedno sa vladom, nevladinim sektorom i intelektualcima.