Za uspeh vaše dece dovoljna je samo ova mala promena u načinu razgovora

Porodica
Freedigitalphotos.net/stockimages

Da li će deca savlađivati uspešno zadatke, kako školske tako i životne, najviše zavisi od roditelja jer oni najviše oblikuju detetov um.

 

Ukoliko svoju decu učite da razmišljaju samo na jedan način, bez mogućnosti da prihvataju i druge ideje i da se drže samo jednog stava, grešite jako. Na taj način im onemogućujete šansu za uspehom, kreativnošću, za razvijanjem ličnosti.

Ako im ukazujete na to da svaki problem sagledaju iz više uglova, da uvek postoji više rešenja, vi im utirete put za nove mogućnosti koje će njihov um prihvatiti i samim tim u životu postizaće više uspeha na svakom polju, savetuju stručnjaci.

Način razmišljanja i komuniciranja je jako važan u životu. Na primer, kada vaše dete dobije dobru ocenu, nemojte mu samo reći da je pametno i na tome završiti razgovor. Umesto toga recite vašem detetu da je puno učilo i da sada vidi kako se trud zaista isplati i ohrabrite ga da tako i nastavi.

Kada hvalite dete kako je talentovano za nešto, stavljate mu do znanja da bi trebalo da nastavi da vežba i radi kako bi postizalo pun potencijal. I samo dete će takvim ukazivanjem shvatiti da je potrebno da se trudi kako bi bilo uspešnije i, naravno, biće. Tako mu pomažete da razvije pun potencijal koji će mu se svakako isplatiti u životu.