Zbog ‘narušavanja ugleda SNS’ novinara i menadžerku kafića pozvali u policiju

Jutros su na informativnom razgovoru u policiji bili novinar RTV 'Mladenovac' Dragan Nikolić, i menadžerka kafića 'TCM Caffe' Violeta Jovanović, i to zbog narušavanja ugleda SNS komentarima na društvenim mrežama. Njih dvoje za Dnevno.rs kažu da ne vide ništa sporno u svom ponašanju i da je njihovo ispitivanje 'suludo'.

Danas je policija privela na informativni razgovor Violetu Jovanović, bivšu novinarku i sadašnju menadžerku kafića „TCM Caffe”, i Dragana Gulu Nikolića, novinara RTV „Mladenovac”.

Njih dvoje je prijavio narodni poslanik, Milorad Cvetanović, u čijem je lokalu tokom ’96, ’97 i ’98. godine radila Violeta.

Naša redakcija je kontaktirala Violetu kako bismo saznali detalje.

– Jednom prilikom sam na RTS-u videla snimak Milorada Cvetanovića koji je govorio o borbi protiv sive ekonomije. Ja sam radila kod njega u piceriji, i napisala sam na svom privatnom Fejsbuk profilu kako očekujem da će u tom slučaju i meni biti isplaćena zaostala dugovanja – rekla nam je Violeta, koja čeka rasplet ove situacije.

– Protiv mene i Dragana je podnesena prijava zbog toga što smo, navodno, blatili ugled SNS, a Cvetanović je prijavu podneo kao narodni poslanik, a ne kao građanin – napomenula je Violeta, dodavši će sada prijava biti prosleđena javnom tužiocu, te da će se nakon toga znati kakvu kaznu mogu da očekuju.

Ona je, kako kaže, doživljavala neprijatnosti i pretnje nakon što je objavila status u kome se osvrnula na svoj rad na crno u kafiću čiji je vlasnik pomenuti Milorad Cvetanović:

 – On mi je naneo duševnu bol. Inboks mog profila na Fejsbuku je pun pretnji, uvreda i klevatanja koje mi je poslao a koje ne želim da pokažem jer neću da se bavim time. Užasnuta sam i uplašena, zbog tih pretnji, a pored svega toga sam i samohrana majka troje dece. Mogu samo da kažem da se na mom primeru opovrgava svaka tvrdnja sadašnje vlasti da represije i cenzure nema – zaključila je rezignirana Violeta Jovanović.

Pored Violete, na razgovor je pozvan i Dragan Gule Nikolić, novinar „RTV Mladenovac”. Prema njegovim rečima, on je priveden zbog toga što je podelio dva sadržaja sa društvenih mreža. Prvi je spisak nestalih osoba u poplavama, a drugi je citat iz teksta na portalu “Kolumnista” pod nazivom Vesić. Goran Vesić, koji možete pogledati OVDE.

– Smatram da je ova prijava bez ikakvog zakonskog osnova, naročito ako se uzme u obzir da ja nisam dao nikakav uvredljiv komentar – rekao nam je Nikolić, dodavši da planira da kontaktira advokata i da mu nije jasno zbog čega je tačno kriv.

– Ovo je, prema mom mišljenju, suludo. Smatram da Milorad Cvetanović ovim samo pokušava da prikupi poene od funkcionera sa vrha svoje stranke – zaključio je Nikolić svoju izjavu za Dnevno.rs.

– Policija ima pravo da ih kao građane pozove na razgovor radi prikupljanja obaveštenja. Mogu da pozovu svakog za koga smatraju da im može pružiti neke važne informacije, a za potrebe vođenja predistražnog postupka – prokomentarisao je za naš portal ovaj slučaj Nikola Pantić, advokat iz Beograda.

Kontaktirali smo i člana SNS Milorada Cvetanovića, kao i Opštinski odbor SNS u Mladenovcu, ne bi li ih pitali da nam objasne nešto više o ovom slučaju. Međutim, Cvetanović nije odgovarao na naše poruke, a u Opštinskom odboru se niko satima nije javljao na telefone.