Želite savršenu kosu i kožu? Zaboravite na skupe preparate, evo gde leži tajna savršenstva

Lice
Pixabay.com

Losos, sardine, skuša, pune su zdravih omega-3 masnih kiselina, esencijalnih masti koje bi trebali dobiti iz hrane.

 

1. Avokado

Osim što je ukusan, avokado je pun hranjivih supstanci, koje su neophodne za zdravlje vaše kose. Drugim rečima, avokado je bogat zdravim masnim kiselinama, vitaminima i antioksidansima, koji mogu poboljšati vašu kosu iznutra, od korena do vrhova. Takođe, hranjive materije u avokadu, uključujući vitamin E, pomažu u stimuliranju rasta kose i sprečavanju gubitka kose.

2. Kokos

Kokos sadrži vitamin B, C i E, ali i visoku količinu masne kiseline, poznate kao laurinska kiselina, koja je odlična za promicanje rasta kose.

3. Masna riba

Losos, sardine, skuša, pune su zdravih omega-3 masnih kiselina, esencijalnih masti koje bi trebali dobiti iz hrane. One ne samo da su korisne za smanjenje rizika od srčanih bolesti, već su dobre i za sjaj i zdravlje vaše kose.

4. Čia semenke

Čia semenke sve su popularnije u zdravstvenoj industriji, a brojni ih stručnjaci zovu superhranom. Pune proteina, kalijuma, kalcijuma, vlakana, cinka i drugih esencijalnih nutrijenata, čija semenke imaju brojne prednosti, a pomažu vam i u razvijanju sjajne kože, kose i čvrstih noktiju. Slično kao i masna riba, čija semenke su biljni izvor omega-3 masnih kiselina, osnovnog sastojka za zdravu i sjajnu kosu.

5. Jagode

Šoljica jagoda sadrži 84,7 miligrama vitamina C, koji vam pomaže u borbi protiv prehlade, poboljšanju zdravlja srca, ali i postizanju lepe i zdrave kose. Vitamin C je važan deo proizvodnje kolagena, potrebnog u strukturiranju krvnih žila. Kako biste negovali kosu iz korena, pobrinite se da unosite dovoljno vitamina C u svoj organizam.

6. Jaja

Jedan od retkih izvora biotina, jaja takođe sadrže belančevine. Biotin je važan nutrijent za razvoj i rast jake kose, a žumance sadrži većinu hranjivih supstanci u jajima pa ih konzumirajte cele.

7. Šargarepa

Šargarepe su poznate po očuvanju vida, ali takođe pomažu održavanje korena kose zdravim. Sadrže vitamin A koji će pomoći da kosa bude sjajna održavanjem prirodnih ulja koja se nalaze u kosi.loading...