‘Zločinački akt’: Turskom ambasadoru u Srbiji uručen demarš

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas da je turskom ambasadoru u Beogradu uručen demarš zbog "zločinačkog akta" ubistva srpskog navijača u Istanbulu, a da su zbog toga razgovarali i premjeri dve države.

Dačić je, u obraćanju na izbornoj skupštini Jedinstvene Srbije, rekao da trener košarkaškog kluba Galatasaraj, zbog izjava o srpskim navijačima kao teroristima, više nije dobrodošao u Srbiju.

– Nije naš cilj da se dodvoravamo ljudima u svetu… Niko ne sme da ponižava Srbiju i naziva njene građane teroristima, pa makar to bio i trener Galatasaraja – istakao je on.

Dačić je rekao i da zbog ubistva navijača Srbija traži od Turske izveštaj o tom zločinačkom aktu, kao i o tome kako je postupala njihova policija.

On je podsetio da su turski navijači pre nekoliko nedelja u Beogradu dočekani uz velike mere obezbeđenja i nije bilo nijednog incidenta.

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je, dodao je Dačić, u jutrošnjem razgovoru sa premijerom Turske dogovorio da se što pronađu počinioci tog zločina.

Navijač košarkaša Crvene zvezde Marko Ivković (25) ubijen je sinoć ispred dvorane Abdi Ipekči u Istanbulu, kada su priostalice Galatasaraja napali grupu od oko 400 pristalica srpskog kluba, koji su doputovali na utakmicu.