Zorana Mihajlović najavila RIGOROZNU izmenu zakona za mlade vozače

Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlović izjavila je sinoć, povodom najavljenih izmena Zakona o bezbednosti saobraćaja, da samo treba da primenimo evropsku praksu i da je u državama pored nas mnogo rigorozniji odnos prema mladim vozačima.

– Mora da se napravi i pravi odnos između mase, zapremine i kubikaže automobila, kako bi se procenilo kojim to vozilima mogu da upravljaju mladi vozači – izjavila je Mihajlović za TV N1, koja je navela da će sastanak radne grupe koju čine i forumi roditelja i srednjoškolci, kako bi i oni učestvovali u izmeni Zakona o bezbednostI saobraćaja, biti održan u sredu, 26. novembra.

Mihajlović, koja je i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, rekla je da bi samo trebalo da primenimo evropsku praksu i da je “u svim drugim državama pored nas mnogo rigorozniji odnos prema mladim vozačima”. Ona je kazala da se neće inicijativa za poboljšanje i brigu o mladim vozačima završiti na ograničenjima, jer “ima mnogo stvari koje mogu da se urade”.

– Mnoge stvari možemo da uradimo samo zajedno. Bez medija, institucija, roditelja i srednjoškolaca, neće biti moguće napraviti pravi iskorak – poručila je ona.

Mihajlović kaže da se o bezbednosti u saobraćaju u ovom trenutku ne govori samo zbog nesreće koja se nedavno dogodila, već da bi se stvarno videlo šta može da se uradi po važnom pitanju bezbednosti u saobraćaju.