ABA: Cibona kupila kartu za finale rezulatom 75:70

Nakon dramatične utakmice sa puno preokreta zagrebački tim izvojevao pobedu nad beogradaskim timom i time se plasirao u finale ABA lige.

Ekipa iz Zagreba nije bila favorit, ali je svojom odličnom igrom protiv najbolje ekipe u sezoni iznenadila mnoge. Od samog starta igrači Cibone bili su fokusirani na pobedu i njihova energija je bila u punom jeku od početka do kraja utakmice.

Zvezda se ‘probudila’ u završnici drugog poluvremena i nakon dramatičnih preokreta, ipak nije uspela da ostvari pobedu.

Džerald Blesingejm bio je igrač utakmice sa 28 poena i 9 asistencija, a uz njega je najbolji bio mladi Dario Šarić sa 21 poenom i 15 skokova. U domaćem timu Jaka Blažič bio je jedini aktivni igrač sa 25 poena i 6 skokova, dok su Dženkins i Nelson ubacili po 12poena.

 

Prva četvrtina: 21:15

Početak utakmice je obeležila nervozna igra oba tima, što se i očekivalo.

Nakon trojke Jagodića Kuridže u šestom minutu Cibona je imala 11:5, pa je Radonjić zatražio tajm-aut.Nakon mučne prve četvrtine,Zvezda smanjuje vođstvo. Zagrepčani uz zonsku odbranu uspešno sekli Marjanovića. Zvezdina dobra odbrana pred kraj sprečila veće vođstvo.

Druga četvrtina: 38:27

I početkom druge deonice agonija crveno-belih se nastavlja, pogotovo u šutu sa distance, pa ni dobra odbrana nije pomogla. Cibona postiže ubedljivo vođstvo od + 14.

Jedini staloženi igrač u sastavu crveno-belih bio je Jaka Blažič koji je ubacio 13 od prvih 19 poena Zvezde. Slovenac je i postigao prve poene Zvezde iz igre u drugoj četvrtini posle skoro pet minuta.

Ipak, na drugoj strani se razigrao standardno dobri Dario Šarić koji je postigao dve trojke, a Cibona je došla do najvećeg vođstva – 32:19. Zvezdina igra se raspada.Na kraju prvog poluvremena rezultat je 38:27

Treća četvrtina: 61:45

Blažič jedini aktivni igrač domaćih sa postignuta 23 poena, iz protivničkog tabora standardno dobar Dario Šarić.

Četvrta četvrtina: 70: 75

Nakon Zvezdinog smanjivanja razlike, domaći tim opet ulazi u seriju promašaja, koju Zagrepčani koriste jako dobro. Šarić je ovu četvrtinu započeo sa četvrtom ličnom greškom. Veliki preokret za Zvezdu, koja smanjuje vođstvo na – 3. Jagodić- Kuridža završava utakmicu sa pet ličnih grešaka. Četrdeset sekundi do kraja 69:71. Neverovatna drama pred sam kraj. Zvezda se probudila pred sam kraj. Šarić nije bio precizan u slobodnim bacanjima.Dženkis ima priliku da svojim slobodnim bacanjima izjednači. I nakon silnih preokreta učešće za finale uzela ekipa iz Zagreba.