ABA liga drastično kaznila Budućnost zbog incidenata sa Zvezdom!

Pomoćni trener Budućnosti Goran Rakočević i sportski direktor Gavrilo Pajović kažnjeni su sa po tri utakmice zabrane obavljanja dužnosti, a predsednik kluba Dragan Bokan sa dve utakmice zabrane ulaska u dvoranu zbog incidenata na utakmici ABA lige sa Crvenom zvezdom.

Podsetimo, posle susreta koji je odlučen košem Nikole Kalinića šest sekundi pre kraja, došlo je do incidenata u tunelu i ispred svlačionica, kada su se službena lica Budućnosti neprimereno ponašala prema košarkašima Zvezde.

Međutim, u obrazloženju kazni ABA lige, objavljeno je i da su službena lica Budućnosti napala sudije u svlačionici.

Budućnost je kažnjena zbog bacanja predmeta u teren sa 1.000 evra, dok je drastičnija kazna od 8.000 evra izrečena zbog „loše organizacije utakmice, ulaska neovlašćenih osoba u sudijsku svlačionicu po završetku utakmice, pretnji i zastrašivanja upućenih prema sudijama utakmice, kao i neosiguravanja sigurnog odlaska sudija do svlačionice i njihovog izlaska iz dvorane”.

Takođe se tvrdi da se Rakočević „neprimereno ponašao prema sudijama nakon završetka utakmice (vređanje sudija putem do svlačionice)”, dok je Pajović kažnjen zbog „ponašanja prema sudijama nakon završetka utakmice (ulazak u sudijsku svlačionicu i vređanje, pretnje i zastrašivanje upućeno sudijama utakmice)”.

Kažnjen je i predsednik KK Budućnost Dragan Bokan, takođe zbog „neprimerenog ponašanja prema sudijama nakon završetka utakmice (ulazak u sudijsku svlačionicu, vređanje, pretnje i zastrašivanje upućeno sudijama utakmice)” sa dve utakmice zabrane ulaska u dvoranu.