ABA liga: Mega u 19 časova čeka Crvenu zvezdu

Košarkaši Mega Leksa od 19 časova dočekuju Crvenu zvezdu Telekom u Sremskoj Mitrovici u meču 17. kola regionalne ABA lige.

Dva sata kasnije u Valjevu počinje duel Metalca i Cedevite. Partizan je u subotu bio bolji od Olimpije 81:74.

Tim Dejana Milojevića ima skor od sedam pobeda i devet poraza, dok crveno-beli imaju maksimalan učinak. U prvom meču de ekipe u Pioniru Zvezda je slavila 93:77.

Košarkaš Mega Leksa Rade Zagorac rekao je da veruje da njegov tim može da nanese Crvenoj zvezdi prvi poraz ove sezone.

– Ne nalazimo se u povoljnoj poziciji posle nekoliko vezanih tesnih poraza na gostovanjima ekipama našeg ranga. Opao nam je prepoznatljivi nivo igre. U goste nam dolazi do sada neporažena Zvezda koja ligu igra vrlo dominantno. Na nama je da pokušamo da nametnemo svoj ritam igre sa puno trčanja što je više moguće i probamo da im nanesemo prvi poraz u ligi, a smatram da smo kadri za to. Pozivam publiku da ispuni halu i pomogne nam da ostvarimo pobedu – istakao je Zagorac.

Kapiten Crvene zvezde Telekom Luka Mitrović rekao je da njega i saigrače ne očekuje lak posao na gostovanju Megi.

– Mega Leks je mlada i veoma talentovana ekipa i u svaku sezonu ulaze sa sve većim ambicijama. Igraju sa dosta energije i željni su dokazivanja – rekao je Mitrović.

Metalac je do sada zabeležio sedam pobeda i devet poraza i na 10. je mestu na tabeli, a Cedevita ima 11 pobeda i na trećem je mestu.

Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je da njegovu ekipu čeka veliki izazov i istakao da očekuje spektakl u Valjevu.

– Čeka nas velika utakmica i veliki izazov u pravom trenutku, da vidimo svoj pravi kvalitet i mogućnosti našeg tima u odnosu na jednu od najkvalitetnijih ekipa u ABA ligi. Cenim i poštujem Cedevitu, igrali su jako dobro Evroligu, pobedili u gostima Makabi, dobili Albu, igraju jako dobro i smatram ih najboljom belom ekipom u Evropi. Igraju bez stranaca, imaju izuzetno dobru selekciju, uigrani su i imaćemo dosta problema. Ovo je veliki izazov za nas da vidimo kako izgledamo u duelu sa evroligašem. Oni su apsolutni favorit ali ćemo učiniti sve da pružimo maksimum i očekujem spektakl – rekao je on.

Pomoćni trener Cedevite Veljko Mršić rekao je da je Metalac iskusna ekipa, da neće biti lako, ali da njegova ekipa mora da pobedi kako bi što mirnije dočekala nastavak sezone.

– Oni su iskusna ekipa. U prvom susretu protiv Metalca kod nas smo se dosta mučili i tek smo u zadnjih pet minuta riešili utakmicu. Na domaćem terenu igraju dosta bolje nego u gostima. Dvorana im je mala i ima dosta publike, tako da je pritisak veliki. Videćemo kako ćemo reagovati. To je za nas izuzetno važna utakmica u nizu od tri gostovanja u ABA ligi. Kod Partizana smo već izgubili i bilo bi veoma važno da ove dve utakmice u Valjevu i Laktašima dobijemo, tako da mirnije dočekamo nastavak sezone – navodi Mršić.