ABA LIGA: Metalac žali zbog poraza od Budućnosti, Solnok nova šansa

Trener Metalca Vladimir Đokić rekao je da žali zbog poraza od Budućnosti na početku Jadranske lige, ali da njegovi košarkaši imaju priliku da se prikažu u pravom svetlu u susretu sa Solnokom.

– Šta je, tu je. Solnok je ozbiljna ekpa, koju ne smemo potceniti, ali je nećemo ni preceniti. Idemo da odigramo najbolje što možemo u ovom trenutku i da se prikažemo u pravom svetlu – rekao je Đokić na konferenciji za novinare.

Metalac će gostovati Solnoku u sredu od 18.00. U sastavu neće biti plejmejkera Slobodana Dunđerskog, koji je sanirao povredu, ali nema dovoljno treninga, i američkog centra Sema Maldroua, koji mora da prođe lekarske preglede.

Centar valjevskog tima Đorđe Majstorović rekao je da želi za propuštenom šansom u Podgorici.

– Svi nam kažu da smo igrali dobro i da se nismo obrukali, a mi smo izgubili. Kao da nam je u finišu utakmice protiv Budućnosti ponestalo snage – kazao je Majstorović.

Košarkaši Metalca u utorak će otputovati u Mađarsku, a problem ima predstavlja što će, kako je rečeno, biti „na leru” posle treninga u sredu, zbog zauzetosti hotela.

Valjevski klub će, zbog preuređivanja sportske dvorane podignute 1973. prvih šest utakmica Jadranske lige igrati u gostima.

Domaćin će biti tek u sedmom kolu, 8. novembra, Igokei iz Aleksandrovca.