ABA liga: Milanu Mačvanu MVP titula za mesec januar

Najbolji igrač regionalnog takmičenja u januaru je Milan Mačvan. Krilni centar srpskog šampiona imao je učinak od 18,4 indeksnih poena u proseku, što mu je i donelo MVP titulu za protekli mesec.

Januar je bio veoma uspešan za crno-bele, timska igra i podizanje forme dali su pravi rezultat. Mačvan je značajna karika u timu Duška Vujoševića, a njegov učinak na prethodnim mečevima, kao i pobede najtrofejnijeg kluba u regionu, donele su mu i individualno priznanje lige.

Na svih pet mečeva imao je dvocifren indeks korisnosti. U okršaju sa Cedevitom Milan je postigao 4 poena, uhvatio 11 lopti i 5 puta asistirao saigračima za ukupan indeks 18. Protiv Union Olimpije bio je veoma ubedljiv sa 21 poenom i 7 skokova, sa indeksom 30 bio je i MVP kola. Na gostujućem terenu u Valjevu, krilni centar kluba iz Humske bio je najbolji strelac ekipa sa 15 poena (indeks 16), a isto je ponovio i na susretu sa Igokeom, 13 poena (indeks 12). I konačno, u Skoplju, kada su crno-beli savladali MZT, doprineo je sa 10 poena i 7 skokova (indeks 16).

Mačvanov prosek na pet januarskih utakmica bio je 12,6 poena i 6,4 uhvaćenih lopti, uz indeks korisnosti 18,4.