ABA liga: Partizan preko Mege do treće pozicije i 11. pobede u nizu!

Košarkaši Partizana nastavili su sa odličnim partijama u ABA ligi. Crno-beli su u 24. kolu savadali Mega Leks u Sremskoj Mitrovici rezultato 75:73 i tako zabeležili 11. trijumf u nizu u regionalnom takmičenju.

 

Partizan je sada treći na tabeli sa 17 pobeda i osam poraza. Mega ima 10 pobeda i 14 poraza.

Duel je protekao u odličnoj borbi. Partizan je u nekoliko navrata imao dvocifrenu prednost, ali se Mega stalno vrraćala. Ipak, crno-beli su na kvalitet Pavlovića i Mačvana ostvarili pobedu.

Upravo su njih dvojica bili i najefikasniji. Mačvan je ubacio 23 poena, a Pavlović 18. Treba istaći da crno-beli nisu mogli da računaju na Milutinova koji je prehlađen- Na drugoj strani sjajan je bio Marko Kešelj sa 23 poena i devet skokova.

Mega sjajno otvara utakmicu, preko Jokića i Muslija za 7:2. Ipak Partizan je vrlo brzo na krilima Milosavljevića poreokrenuo. Kapiten je prvo pogodio trojku koja je inicirala seriju, a finiširao je Pavlović poenima iz reketa za 9:13. Crno-beli su do kraja deonice u potpunosti nametnuli svoj ritam. Pre svega šutem sa distance. Pored Milosavljevića i Pavlovića, trjku je ubacio i Andrić za prvu dvocifrenu prednost koju je u finišu smanjio Miljenović, 17:25.

Partizan je držao ovaj ritam sve do sredine druge četvrtine. U ovom periodu je Mačvan lako dolazio do prednosti u reketu, ali je u finišu poluvremena usledio pad. Mega je preko Kešelja krenula u prvu seriju. Sa tri trojke je smanjio razliku. Na poluvremenu je rezultat bio 34:41.

Treća deonica je donela znatno lošiju igru na obe strane. Bilo je potrebno puna tri minuta da se stanje na smemaforu promeni. Partizan je ovu deonicu na kraju uspeo minimalno da reši u svoju korist najviše zahvaljujući činjenici da Mega nikako nije bila u stanju da ubaci šut sa distance. jedino je Kešelj bio u stanju nešto da uradi u napadu.

Duel je rešen početkom poslednje četvrtine. Tada je Pavlović vezao pet poena koji su vratili dvocifren plus na stranu crno-belih. Mega je do kraja odigrala borbeno, ali je Partizan nastavio veliki niz pobeda.