Aba liga: Zvezda bolja i od Metalca, nastavila seriju pobeda

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Valjevu ekipu Metalca sa 82:74 (22:20, 18:22, 20:20, 22:12) u 11. kolu Jadranske lige.

Crveno-beli su tako nastavili seriju pobeda i upisali 11. u regionalnom takmičenju u isto toliko mečeva, dok Metalac sada ima skor od četiri pobede i sedam poraza.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi je bio Boban Marjanović sa 18 poena, Markus Vilijams je ubacio 13, dok su po 11 poena postigli Nikola Kalinić i Čarls Dženkins.

U Metalcu su najbolji bili Nemanja Todorović sa 17 i Đorđe Majstorović sa 16 poena.

Košarkaši Zvezde su bolje počeli meč, u prvoj četvrtini su u dva navrata imali prednost od devet poena, ali je Metalac uspeo da do kraja prve deonice priđe na samo dva poena zaostatka.

Crveno-beli su održavali prednost sve do finiša druge četvrtine kada je trojkom Todorovića Metalac poveo prvi put na meču sa 42:39.

Valjevski klub je nastavio u istom ritmu pa je u 24. minutu stigao do sedam poena prednosti (52:47), a tri minuta kasnije i do dvocifrene prednosti.

U poslednja dva minuta treće četvrtine Zvezda je napravila seriju 10:2, pa se na poslednji odmor otišlo rezultatom 62:60 za Metalac.

Sredinom poslednje četvrtine Zvezda je povela sa 73:68 posle dve vezane trojke Vilijamsa. U poslednja dva minuta meča Metalac nije iskoristio nekoliko napada, a crveno-beli su mirno priveli meč kraju i upisali novu, 11. pobedu u Jadranskoj ligi.

U narednom, 12. kolu Jadranske lige Zvezda dočekuje Igokeu, a Metalac gostuje Megi.