Adams: Ozil ne bi došao da je Vilšir ispunio očekivanja

Legenda Arsenala Toni Adams rekao je da nemački reprezentativac Mesut Ozil ne bi igrao u tom fudbalskom klubu da je Džek Vilšir ispunio svoj potencijal.

Adams je optužio Vilšira da traći svoj talenat i kazao da Arsen Venger ne bi morao da potroši 50 miliona evra, što je rekord kluba, za Ozila prošlog leta da je engleski reprezentativac bio koncentrisaniji, kako na terenu, tako i van njega.

Vilšir je sklon povredama, a ovog leta se našao na udaru medija kada je objavljena njegova fotografija kako na moru puši. Adams je kazao da 22-godišnji vezni igrač treba da se sabere ako ne želi da potpuno upropasti talenat.

– Mora da pokaže više želje i profesionalizma. U opasnosti je da ne ispuni svoj potencijal, a karijera može da mu se završi za tren oka – rekao je Adams za San.

Čovek koji je čitavu karijeru proveo u Arsenalu i koji je izabran za jednog od 100 najvećih igrača Premijer lige svih vremena rekao je da Venger za velike utakmice uvek pre bira Ozila umesto Vilšira.

– Džek bi dovođenje Ozila trebalo da shvati kao ličnu uvredu, pošto je Arsenal već imao isti talenat na raspolaganju. Mora da bude izričitiji, da malo uzdrma stvari i pokaže više vatre u sebi – rekao je Adams.

Vilšir je u predsezoni zabeležio samo dva nastupa za Arsenal po povratku sa Svetskog prvenstva u Brazilu, ali bi mogao da se nađe u prvom timu za nedeljni meč super kupa protiv Mančester sitija.