Advokat: Igraćemo protiv veoma jakog tima, Francuska će pokazati šta nam je potrebno

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat rekao je danas da će prijateljska utakmica s Francuskom pokazati šta je potrebno da njegova ekipa popravi pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

– Igraćemo protiv veoma, veoma jakog tima i to je dobro za nas zbog budućnosti. Videćemo šta nam je potrebno i neophodno pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo – rekao je Advokat na veoma posećenoj konferenciji za novinare u Beogradu.

Srbija će sutra od 20.45 na stadionu Partizana igrati prijateljsku utakmicu protiv Francuske.

– Francuska je top ekipa i biće zanimljivo šta ćemo moći da uradimo s ovim mladim timom i šta ćemo dobiti od te utakmice – kazao je Advokat.

Selektor je dodao da je već odlučio ko će početi susret s Francuskom, ali nije želeo da saopšti tim, jer još nije rekao ni igračima.

On je poručio da se ne plaši protivnika, iako se radi o jakoj ekipi, jer bi to bila loša poruka njegovim igračima.

Upitan da li je za četiri dana rada s reprezentativcima stekao utisak o timu, Advokat je rekao da će više znati posle utakmice s Francuskom.

– Teško je reći, imaću mnogo bolji utisak posle utakmice. Imam određena očekivanja i videćemo šta će uraditi na utakmici. Nadam se da će igrači uraditi sve što se od njih očekuje – rekao je novi selektor Orlova.

Advokat je kazao da očekuje da Srbija u susretu s Francuskom pokaže da je tim.

– Prethodni selektor je uradio pravu stvar, jer je pozivao mlade igrače tako da sada imamo miks mladih i iskusnijih fudbalera. Nije bitno 11 igrača koji izađu na teren, već tim, kompletan kolektiv – dodao je Advokat.