Advokat: Neko želi da Srbija ne igra na Evropskom prvenstvu, kažnjeni smo samo mi

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat ogorčen je zbog kazne UEFA, pošto je našoj reprezentaciji registrovana pobeda od 3:0 protiv Albanije, ali uz oduzimanje tri boda.

– Iskreno, donesene odluke smatram vrlo čudnim. Iako je UEFA procenila da se utakmice između Srbije i Albanije mogu igrati, uveren sam da se na njih, i pre susreta i sada u trenutku izricanja kazni, mora gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi… Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan – kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija – rekao je Advokat, i dodao:

– Čudna situacija je i kada pogledate na tabelu – odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, a osvojili smo samo bod! Albanci su prošli veoma dobro – ne razumem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga? Oni nisu hteli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan… Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj… Dodatno otežavajuća okolnost je da ćemo naredne dve utakmice igrati bez podrške naših navijača kod kuće… Verujem u naš tim, učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni – rekao je holandski stručnjak za sajt FSS-a.