Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat ogorčen je zbog kazne UEFA, pošto je našoj reprezentaciji registrovana pobeda od 3:0 protiv Albanije, ali uz oduzimanje tri boda.

– Iskreno, donesene odluke smatram vrlo čudnim. Iako je UEFA procenila da se utakmice između Srbije i Albanije mogu igrati, uveren sam da se na njih, i pre susreta i sada u trenutku izricanja kazni, mora gledati kao na slučaj Rusije i Gruzije, koje nisu mogle da budu zajedno svrstane u grupi… Epilog procesa odlučivanja je za mene, kao selektora Srbije, jednostavno neverovatan – kažnjena je samo jedna strana, a to je Srbija – rekao je Advokat, i dodao:

– Čudna situacija je i kada pogledate na tabelu – odigrali smo dve utakmice, nijednu nismo izgubili, piše da imamo jednu pobedu, a osvojili smo samo bod! Albanci su prošli veoma dobro – ne razumem zašto su kažnjeni novčano, u čemu je smisao toga? Oni nisu hteli da nastave da igraju utakmicu pod bilo kojim okolnostima, kako te večeri sa ili bez publike, tako i sutradan… Na žalost, stičem utisak da neko ne želi da Srbija bude učesnik Prvenstva Evrope 2016. godine u Francuskoj… Dodatno otežavajuća okolnost je da ćemo naredne dve utakmice igrati bez podrške naših navijača kod kuće… Verujem u naš tim, učinićemo sve da pobedama ispunimo cilj i izborimo mesto na najvišoj evropskoj sceni – rekao je holandski stručnjak za sajt FSS-a.