Advokat: Nemam vremena da eksperimentišem, izabrao sam najbolji tim u ovom trenutku

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dik Advokat kazao je da će pozivati nove igrače u tim tek kada pokažu da su bolji od ovih koji sada igraju, i dodao je da nema vremena da eksperimentiše sa sastavom.

– Ova grupa igrača me za sada nije razočarala. Verujem u njih. Neki drugi mogu da budu pozvani u reprezentaciju samo ako dokažu da su bolji od ovih. To do sada nisu dokazali – rekao je Advokat novinarima u Beogradu.

Selektor je danas objavio spisak za meč sa Danskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, i prijateljski susret sa Grčkom nakon toga.

– Nemam mnogo vremena da eksperimentišem, i moram da radim najbolje što umem kako bi se reprezentacija plasirala na Evropsko prvenstvo. Tek kada to uradimo, moći ćemo da isprobavamo neke nove stvari u prijateljskim utakmicama – rekao je Advokat.

Selektor je kazao da mu je veliki problem to što mnogo konkurenata za nacionalni tim ne igra redovno u svojim klubovima, već provodi vreme na klupi za rezerve.

Advokat je pozvao i Aleksandra Kolarova iz Mančester Sitija, za koga je trener Manuel Pelegrini rekao da će zbog povrede morati da pauzira mesec dana.

– Kolarov očajnički želi da igra za reprezentaciju. Doći će na okupljanje i biće pod nadzorom lekara. Ima nagoveštaja da sve ide u dobrom smeru, ali zbog njegovog zdravlja nećemo ništa rizikovati. Sačekovaćemo i videti šta će biti – rekao je Advokat.

Srbija je poslednji meč igrala protiv Albanije, a taj susret je prekinut posle incidenata. Novinari su danas pitali holandskog stručnjaka da li se posle toga pokajao što je preuzeo Srbiju.

– Još sam selektor i planiram da ostanem, jer imam pozitivno mišljenje o ekipi. Svi u reprezentaciji i savezu su motivisani za uspeh i ja sam optimista. Sve je još otvoreno i mnoge odgovore ćemo dobiti već u petak (protiv Danske) – rekao je Advokat.

Srbija će zbog incidenata igrati meč pred praznim tribinama, a to će Advokatu biti novo iskustvo.

– Razočaran sam odlukom UEFA. Svi su videli da Srbija nije započela incident i da je kažnjena samo jedna strana, moja ekipa. Pripremali smo i pripremamo se da igramo bez publike. Utakmica protiv Danske je značajna jer će biti mnogo teško ako izgubimo, a ako pobedimo, nadoknadićemo tri oduzeta boda. Moramo da pobedimo Dansku i tako podignemo samopouzdanje – rekao je Advokat.

On se složio sa konstatacijom novinara da je Dušan Tadić do sada mnogo bolje igrao za klub nego za reprezentaciju.

– On je pozitivan dečko i želi da igra dobro za reprezentaciju. Problem je bio što je kod prethodnog selektora igrao u veznom redu, a za klubove kao krilni napadač. Sada na toj poziciji igra i u reprezentaicji i očekujem da će biti bolje – rekao je Advokat.

Srbija protiv Danske igra 14. novembra u Beogradu.