Advokat odlučio da ode BEZ NAKNADE: Želeo sam da učinim FS Srbije da uštedi novac

Doskorašnji selektor Srbije Dik Advokat odlučio je da se odrekne novčane naknade za prevremeni raskid ugovora sa Fudbalskim savezom Srbije.

Advokat i vladajuće telo srpskog fudbala dogovorili su raskid saradnje u subotu, posle poraza od Danske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

– Posle utakmice sa Danskom sam znao da više nema smisla da ostanem. Naravno, već sam razmišljao o toj situaciji – istakao je Advokat.

– Odlučio sam da odem bez naknade. Za mene je to bila logična odluka, koja je takođe u interesu srpskog fudbala. Fudbalskom savezu Srbije će to uštedeti dosta novca. Njima je moja odluka bila potpuno neverovatna jer je nisu očekivali – dodao je Advokat.

Iskusni stručnjak je reprezentaciju Srbije preuzeo u drugoj polovini jula i tada je potpisao ugovor na dve godine. Pod njegovim vođstvom „Orlovi” su zabeležili jednu pobedu, dva remija i jedan poraz, ali treba napomenuti da je taj jedini trijumf nad Albanijom službenim rezultatom.

Advokat je na klupi našeg tima debitovao remijem sa Francuskom, a potom je usledio remi sa Jermenijom, pomenuta utakmica sa Albanijom i na kraju poraz od Danske sa 3:1 na praznom stadionu Partizana.

Reprezentaciju Srbije u utorak očekuje prijateljski meč sa Grčkom na Kritu, na kojem će je voditi Radovan Ćurčić, a potom će se naći trajno rešenje na mestu selektora.