Advokat: Svaka utakmica je poput finalne! Dobar rezultat protiv Danske i ponovo smo u trci za vrh

Selektor srpskih fudbalera Dik Advokat rekao da ima puno poverenje u svoj tim pred utakmicu sa Danskom u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016.

Reprezentacija Srbije dočekuje Dance u petak od 20.45 na stadionu Partizana, bez prisustva navijača.

– Igramo protiv dobrog tima, ali i naš tim je takođe dobar. Verujem u svoje igrače i, što je najvažnije, oni veruju u sebe. Moji igrači znaju koliko nas težak posao očekuje i ne može da se očekuje lak posao ni protiv koga – rekao je Advokat.

Selektor je rekao da Aleksandar Kolarov nije uspeo da se oporavi od povrede i da će na poziciji levog beka igrati Duško Tošić.

Advokat je rekao da još nije odlučio ko će od napadača početi utakmicu i dodao da ga raduje što Aleksandar Mitrović radi odlično i što je smršao.

– Suštinski je normalno da reprezentativci igraju bolje za svoje klubove, kod nas su do pet dana zajedno, šta možemo da uradimo za taj period. Imam dobar osećaj što se tiče ekipe, mislim da napredujemo i rastemo, ali neke stvari ne mogu da se urade za dan – rekao je Advokat.

„Orlovi” posle dve utakmice imaju jedan osvojen bod, a selekor je ocenio da nije sve toliko loše.

– Nismo očekivali ovakav bodovni saldo i sada je svaka utakmica poput finalne. Uz dobar rezultat protiv Danske ponovo bismo bili u trci za vrh. Do sada nismo izgubili utakmicu, ne može stalno da se govori: loše, loše, loše – istakao je Advokat.

Upitan o slabostima reprezentacije Danske, Advokat je uz osmeh odgovorio:

– Imaju mnogo slabosti. To je dobar tim, odigrao je mnogo dobro protiv jakog Portugala, ali nije imao sreće. To je skup dobrih igrača, tehnički potkovanih, koji znaju i vole da igraju fudbal – naglasio je Advokat.

Advokat je, na zahtev i srpskih i danskih novinara ponovio da je odlukom Evropske fudbalske unije (UEFA) za utakmicu protiv Albanije kažnjena samo Srbija.

Prisustvo utakmici najavio je bivši selektor Srbije Siniša Mihajlović, a Advokat je rekao da je to pozitivno i dobro što se održava lepa i korektna veza sa njim.